STOCKHOLM - İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ün ülkeye gelmesini istemediklerini açıkladı.

Times of Israel’in haberine göre, Tzipi Hotovely, "İsrail, İsveç’ten resmi ziyaretlere kapılarını kapatıyor." dedi. İsveç Radyosu’na konuşan İsrail Dışişleri Sözcüsü Emmanuel Nahshon, söz konusu beyanın sadece İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’e yönelik olduğunu belirterek, İsveç hükümetinin geri kalan kısmı için geçerli olmadığını söyledi.

Emmanuel Nahshon, "Bu bizim bir yıl önce söylediğimiz bir şeydi. Bu beyan, İsrail’e karşı onur kırıcı ifadelerinden dolayı İsveç Dışişleri Bakanına yöneliktir. İsrail’de mağduru olduğumuz terör dalgasının etkisini küçümsüyor." dedi.

İsveçli Bakan Wallström geçtiğimiz günlerde, İsrail askerlerin son iki ayda öldürülen 100’ün üzerindeki Filistinlilere yönelik yargısız infaz yapıp yapmadıklarına yönelik bir soruşturma çağrısında bulunmuştu.

Bu açıklamanın üzerine İsrail, İsveç’i terörü teşvik etmekle suçlamıştı. Wallström daha önce de İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddetin radikalizme yol açtığını ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim