Mali durumunuz, tahsiliniz, görgü ve kültürünüz ne olursa olsun bu özellikleriniz sizlerin çevrenizde duyarlı, hayırsever insanlar olmanızı engellemez. Sorunlarımızı, sıkıntı ve problemlerimizi çözme konusunda daima birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. Tabi bu arada her türlü yardıma muhtaç olanları da unutmamamız gerekiyor. Bugün, kütüphanesi olmayan yüzlerce okulumuzun olduğu ülkemizde, ayağına giyecek ayakkabısı, sırtına giyecek paltosu, olmayan yüzlerce yavrumuz var. Çaresizlik içinde yaşam mücadelesi veren pek çok aileye, giyecek, yiyecek, kırtasiye malzemesi gibi çok gerekli malzeme temini konusunda yardımcı olmak hepimizin vicdani görevidir. Tabi böylesi pek çok duyarlı, hayırsever insanımızın var olduğu ülkemizde bu tip sorunları elbirliği ile çözüp herkese insanlığın ölmediğini göstermenin gururunu yaşamalıyız. İşte sizlere birkaç örnek hayırsever insanın yaptıkları çalışmalardan misaller vermek istiyorum.

İki yıl önce üniversite sınavlarına hazırlanan oğlu Erdi Berkay Gülmez’i genç yaşta kaybeden anne Çiğdem Kuzucu kanser illetinin elinden çekip kurtaramadığı oğlunun ardından Lösemili hastalara yönelik moral geceleri düzenleyerek evlat acısını dindirmeye çalıştı. Başka Erde Berkay’lar bu hastalığa yakalanmaması için ve de oğlunun anısını sonsuza tadar yaşatmak için 81 ilde kütüphane açmaya karar vererek işe girişti. Kitap toplamak için ne gerekiyorsa yapan anne Kuzucu ilk olarak Mehmet Aktif Ersoy Ortaokulu’na üç bini internet kanalından, gerisi eş dosttan temin eden azimli anne çevresinde kitap verecek kimseler bulamayınca İstanbul’daki tüm sahafları dolaşıp kitap istemiş. Hatta çöpe atılan işe yarar kitapları bile toplayan Kuzucu’nun bu çabaları ve gayretleri meyvesini vermiş on bir ilimizde oğlu "Erdi Berkay Gülmez" adına kütüphane açmayı başarmış. Evlat sevgisini tüm çocuklarda arayan duyarlı hayırsever annenin şimdiki hedefi ise Ankara’da böylesi bir kütüphane açmak. Ankara’ya gelir ve tanışırsak Sayın Kuzucu’ya her konuda yardımcı olurum.

"Çocuk Gelinler" yararına düzenlenen müzikli çay partisine katılan hanım konukların yaptığı mali yardımlar ülkemizde yüzde 28’i çocuk yaşta evlenenlerin sorunlarını halletmek amacıyla Kadın ve Gençlik Platformu Derneği’ne bırakılmıştır. Kadın ve Gençlik Platformu Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay çoğu şiddet gören bu çocuk gelinlerin acil sorunlarına kadın dernekleri olarak müdahale etmek gerektiğini belirtmiş, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin kurucusu Halime Güner ise yaptıkları araştırmalar sonunda ülkemizde her üç gelinden birinin çocuk yaşta evlendiğini tespit etmişler. İşte duyarlı hanımlarımız bu sosyal yaramız için ellerinden gelen mücadelelerinden vazgeçmişlerdir İşte gençlerin eğitimi için tüm imkânlarını kullanarak böylesi duyarlı bir girişimde bulunan "Başarım Sensin Derneği"nin Başkanı Şule Argüder’in ev sahipliğindeki davete İstanbul cemiyet hayatının ünlü isimleri katılmışlar. St. Regis Oteli’n Spago salonundaki yemeğin gelirini gençlerimizin eğitimine harcanacaktır. "Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği" geleneksel yardım yemeğini İstinye park Emporio Armani Ristorante’de düzenledi. Dernek başkanı ve ev sahibi Canan Göztepe yemekten elde edilen gelirin Kars’ta yapımı süren erken doğum ünitesine bağışlanacağını belirtti. Hayırsever, zarif ve de çalışkan başkan Canan Göztepe bir sonraki yemeğin geliri ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne bağlı bir erken doğum ünitesi kurmak olacağını da cemiyet hayatının hayırsever konuklarına iletti.

17 yaşında hayatının baharında 46 yaşındaki Alper Karakurt adlı sürücünün çarpıp ölümüne sebep olduğu olayın ardından yaralı genci alıp hastaneye götürmesi gerekirken olay yerinden kaçan maganda tutuklanıp yargılanmış ve 8 yıl 6 ay hapse mahkûm olmuştur. Evlat acısını unutmayan baba Oktay Yıldırım, anne Şadiye Yıldırım, Oğuzhan Yıldırım’ın adını yaşatmak için "Çocuklar Gülsün Derneği" öncülüğünde Antalya Konyaaltı Cahit Ünver ilk ve ortaokulunun bahçesinde bir anaokulu yaptırmışlar ve ünlü sanatçı Gülben Ergen’nin de katıldığı bir törenle genç yavruların hizmetine sunmuşlardır. Şadiye-Okay çiftini yürekten kutlarım.

Tanınmış sanatçı İrem Derici "Bu hayırlı organizasyonda benim de tuzum" olsun diyerek, D&R, Bankalararası Kart Merkezi ve Herkese Kitap Vakfı ortak girişimiyle gerçekleşen "81 ilde 81 okula 81 kütüphane" projesi kapsamında toplantıya pek çok ünlünün yanı sıra İstanbul’un tanınmış hanımları da katılmıştır. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve D&R CEO’su Kürşat Demircioğlu ile Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver ev sahipleri olarak okullara yapılacak kitap yardımları konusunda konuklara bilgi vermişlerdir. 1 Mart’a kadar devam edecek bu kampanya sonunda pek çok okulumuz kütüphaneye kavuşacaktır. İki yıldan bu yana hazırladığı "Dantel" adlı şarkı albümü ile bu kampanyaya katılacak olan İrem Derici’nin yanı sıra Gül Sunal, Neşe Erberk, Gökhan Keser, Ezo Sunal, Betül Demir, Kerem Gürsev, Mehmet Erdem gibi hayırseverler katılmışlardır.

"Organ bağışı insanın yaşama duyduğu saygının ifadesidir" diyen Porsuklar Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin organ bağış kampanyası organizasyonu nedeniyle organlarını bağışladığını açıklamıştır. Bugün yaşama tutunabilmek için yüz binlerce insan bağışlanacak organ beklemektedir. Dini bakımdan da bir sakıncası olmayan bu hayırlı katkı için hepimizin duyarlı olması gerekir. Bir rahmetliden alınan en az beş organ ölüm döşeğindeki beş cana hayat verecektir. Unutmayalım bugün onlar organ bekliyorsa, yarınlarda bizlerin de organ bekleyeceğimizi bilmemiz gerekir. Duyarlı, hayırsever, insan dostları "Hayır" en büyük meziyettir.