Haber Merkezi - Yerel seçimlerde aldığı yenilgiyle 27 Nisan'da kurultay yapmaya karar veren İYİ Parti'de Genel Başkan Adayı Koray Aydın, tv100’de Erdoğan Aktaş ile Kübra Par’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Seçim sürecine dair konuşan Aydın partisinin İstanbul ve Ankara’da ayrı aday çıkarmasının seçmen tarafından cezalandırıldığını söyledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili de konuşan Aydın “Yani iki tane büyükşehir statüsünde halkın da sevdiği iki isme ağır sözlerle yaptığımız saldırıların bizi her gün daha aşağı çektiği bir süreci yaşadık. Seçmenimiz bize ‘Siz ne yapıyorsunuz’ diyerek bize büyük bir ceza verdiklerini görmek lazım” dedi.

Aydın “Toplantıda ‘Biz bu seçime ittifakla girelim bir dahaki seçime hür ve müstakil girelim’ dediniz. Yoksa siz de o oylamada CHP ile ittifak yapmayalım diyenlerden miydiniz?” sorusuna ise “Ben yumuşak bir geçişi savundum. Bu dönemde partinin imanları, fırsatlarıyla beraber iş birliği yapmanın daha doğru olacağını söyledim” diye yanıt verdi.

Aydın programında devamında özetle şunları söyledi:

"Aday olmak aklımda yoktu"

Bize karşı baskı dönemi başladı. Ben o dönemde hakikaten söylüyorum. Aklımda aday olmak yoktu. Ama o baskının dozajı o kadar arttı ki, ‘niye durmuyorsun bırakıp gidiyorsun’ gibi baskılar yapıldı. O zamandan sonra ben de aday olmaya karar verdim. Onu olmaya talip olduğumu açık olarak söylüyorum. Parti liderliği yapan ülkeyi yöneten kişilerin de hepsini tanıyorum. Bizim onlardan bir eksiğimizin olmadığını biliyorum. Ülkenin insanlarının her bölge itibariyle ne durumda ve pozisyonda olduklarını yaşayarak öğrenmiş biriyiz.

"Devlet Beyin, genel başkanımızla ilgili ‘Görevine devam et’ sözlerini bir yere oturtamıyorum"

Bizim geleneğimizde öğrendiğimiz bir siyasi ahlak yapımız var. Biz geçmişte bir ve beraber olduğumuz insanlara saygı duyarız. Mesela kimse benim geçmiş partimle ilgili bir tane sözümü duyamaz. Devlet Beyin ve BP Genel Başkanının genel başkanımızla ilgili ‘Görevine devam et’ sözlerini şahsen ben bir yere oturtamıyorum daha düne kadar ‘İllet, zillet, FETÖ’cü, PKK yoldaşı gibi sözlere maruz bırakılmış bir siyasi liderin ve kendisine o zaman AK parti tarafından da belirli dönemlerde bizim tarafa katılın söylemlerinin bulunduğu dönemlerde genel başkanımız bir dik duruş sergileyerek o kapıları hiç açmadan kendi duruşunu doğru tahmin ederek hem kitlelerin sevgisini ve muhabbetini kazandı ve bu yolu aşmadı.

"Yüzde 50 rakamını yakalıyorum"

Ben bu işin matematiğine bakarak çalışan bir gelenekten geliyorum şu anda bana açık olarak oy vereceklerini söyleyen asla bunu yalan olarak değil severek söyleyenleri topladığında ben yüzde 50 rakamını yakalıyorum.

Mansur Yavaş açıklaması

(Gönlündeki cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş mı?) Şu an öyle bir düşüncemiz yok 2028’e kadar tutup da parti liderinin daha bugünden seçilecek kişinin oraya isim vermesi büyük bir siyasi hatadır ama gelişimlere bağlı olarak rüzgârın ne tarafa doğru yöneltildiğinin fark edildiği bir dönemde o şartlara bağlı olarak biz uyumlu bir siyasi yapı olduğumuz göstereceğiz.

DEM Parti'li Gergerlioğlu: "1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıydı" DEM Parti'li Gergerlioğlu: "1 Mayıs Taksim'de kutlanmalıydı"

"Ümit Dikbayır'a haksızlık yapıldı"

(Ümit Dikbayır) Benim de kızdığım benim de onaylamadığım bir sürü olay var. Bir insan kulu benim bir yerde bir şey söylediğimi söyleyemez. Partizan olacaksın partini seveceksin. Belki doğru söylediği şeyler var. Herkes birbirini mahkemeye verdi. Mahkemede bunlar ortaya çıkacak. Ümit Dikbayır’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

"Meral hanım ile küs değilim"

(Meral Hanım ile küs müsünüz?) Yok ben küs değilim. Ne o bana kötü bir söz söyledi ne de ben ona kötü bir söz söyledim.

Editör: Haber Merkezi