Erhan Adem: 3 milyon liralık bakır kablo çalındı, bakanlıktan hâlâ ses çıkmıyor Erhan Adem: 3 milyon liralık bakır kablo çalındı, bakanlıktan hâlâ ses çıkmıyor
Haber Merkezi - İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda genel başkanlık için dört aday yarışacak. Seyircisiz yapılan kurultayda bir 302 delege oy kullanacak.
 
ANKA'dan Merve Güven ve Ogün Akkaya'nın haberine göre,  İYİ Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından aldığı karar kapsamında 5. Olağanüstü Kurultay’ı Ankara ATO Congresium'da başladı. Akşener'in tekrar aday olmadığı 5. Olağanüstü Kurutultay'da genel başkanlık için 66 delegenin imzasının alınması gerekiyor.

Bununla birlikte, gerekli sayıya ulaşarak aday olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışacak.

Kurultay için salonun fiziki şartları ve kapasitesi ileri sürülerek kurultay delegeleri, il, ilçe ve belediye başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında salona izleyici alınmadı.

Genel Başkan Adayı Aydın salona, "İyiler kol kola Koray Aydın'la" sloganları ve yoğun alkışlar eşliğinde girdi. Akşener'in desteklediği bilinen Müsavat Dervişoğlu ise "İyilerin birleştirici gücü" diye anons edilerek alkışlar eşliğinde salona giriş yaptı. 

Kurucu Genel Başkan Meral Akşener, salonda bulunan herkes tarafından alkışlarla karşılandı. Kongre salonuna giriş yapan adaylar, Akşener ile selamlaştı.

Editör: Haber Merkezi