Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, ruhsat başvurusu yapan işletmelere hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ruhsatlarını ve nazar boncuklu özel yapım çerçevelerini hediye etti

ANKARA - Çankaya sınırlarında ticaret hayatına yeni başlayan kadın girişimcilerin işletme ruhsatlarını Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner verdi. Güner, ruhsat başvurusu yapan işletmelere hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ruhsatlarını ve nazar boncuklu özel yapım çerçevelerini hediye etti. Güner, ziyaretlerinde özellikle kadın girişimcileri tercih ettiğini dile getirerek, "Çankaya Belediyesi olarak cesaretli ve girişimci ruhlu kadınlarımızın her zaman yanındayız" dedi.

 Anlamlı nazar boncuğu

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya ilçesindeki işletmelere ruhsatlarını takdim eden Gülsün Bor Güner ayrıca bir duvar saati ve özel yapım nazar boncuklu çerçevede hediye etti. Başkan Yardımcısı Güner, "Nazar boncuklu çerçeveler Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde (ÇAÇOY) çalışan engelliler tarafından üretiliyor, gerçek bir emekle ortaya çıkan bu nazar boncuklu çerçeve sizlere şans getirsin" dedi.

Esnafa jestini engellilerin maharetli ellerinden çıkan nazar boncuklu çerçeve ile yapan Çankaya Belediyesi, Uluslararası Omurilik Felçliler Derneği (UOFD) üyelerinin hazırladığı tasarımları, Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi’nde (ÇAÇOY) çalışan engellilerin ürettiği çerçevelerle bir araya getirerek çok yönlü fayda sağladı.