Çankaya Belediyesi'nin Prof. Dr. Nusret Fişek Hizmet Binasında eğitim veren Türkiye Soroptimistler Kulüpleri Federasyonu Atatürk Toplum Eğitim Merkezi (ATEM) kursiyerleri, eğitimle birleştirdikleri hünerlerini sergilediler.

ATEM geçmişte olduğu gibi bugün de Çankaya Belediyesi'nden aldığı destekle, bu yıl 425 kadına okuma yazma, bilgisayar ve el sanatları dersleri verdi.

Çankaya Belediyesi'nin Prof. Dr. Nusret Fişek Hizmet Binasında, kadınlara dekoratif ev aksesuarları, örgü, iğne oyası, takı tasarım, dekoratif ahşap süsleme, atık malzemelerden aksesuar yapımı, bilgisayar, okuma yazma ve tiyatro eğitimi veren ATEM, kursiyerlerinin el emeği ürünlerini yılsonu sergisinde dostlarıyla paylaştı. Sergiye, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Çankaya Halk Eğitim Merkezi (ÇAHEM) Müdürü Namık Kemal Yıldız, Denizbank Bölge Müdürü Senih Boyacıgil ve kursiyerlerin yakınları katıldı. Sergi açılışında, ATEM'de kursiyerlerin çocukları için açılan ana sınıfı öğrencileri, gösterileri ve şarkılarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattılar.

18 YILDA 3 BİN 461 KADINA MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM DESTEĞİ

Sergi açılışını "Çankaya Belediyesi, Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Denizbank'ın desteğiyle sevgi köprüsü kurduk" sözleriyle yapan ATEM Başkanı Mizyel Zorluoğlu, yetişkin kadın eğitiminin okuma yazma da olsa el sanatları da olsa çok kıymetli olduğunu ve bu eğitimlerden bu yıl 425 kadının yararlandığını söyledi. 18 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Zorluoğlu, gönüllü eğitmenler ve ÇAHEM eğitmenlerinin bugüne kadar 3 bin 461 kadının yetişmesinde, meslek sahibi ya da hobi edinmesinde önemli rol üstlendiğini kaydederek en büyük rolün kadının kendi kendini geliştirmesi, varlığını göstermesi olduğunu ifade etti.

ATEM HER KESİMİ BULUŞTURUYOR

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, destek verdikleri ATEM'de her kesimden ve profilden kursiyer bulunmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "İnancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi burada buluşturan bu merkezin varlığını sürdürmesi için katkı vermekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin 2014-2015 dönemi içerisinde TODAM ve Çankaya Evlerinde yaklaşık 9 bin kişiye çeşitli eğitimler verdiklerini ifade eden Kaya, "Biz Çankaya Belediyesi olarak Türkiye’deki en büyük eğitim birimlerine sahibiz; aynı zamanda en geniş kapasiteli çocuk bakımevlerine sahibiz. Her bir kursiyerimiz burada olduğu gibi olağanüstü işçilik olağanüstü sanatsal üretim yaptı. Üretmenin mutluluğunu yaşayanların gözlerindeki ışıltıyı gördüğümüzde belediyecilik yapmanın anlamını bir kez daha yaşıyoruz. Kadınlarımızın çabasını, öğrenme isteğini destekliyoruz" dediği konuşmasında, Atatürk'ün "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez" sözlerini de hatırlattı.

Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız’ın sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak topluma yararlı işler üretildiğini belirttiği konuşmasının ardından söz alan Denizbank Bölge Müdürü Senih Boyacıgil de 18. yaşını kutlayan Denizbank'ın da eğitim konusunda daha uzun yıllar destek vereceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim