ANKARA  - Kadınların, bilişsel yetilerinin erkeklerden daha hızlı azaldığı belirlendi.

ABD'deki Duke Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırması, bunama belirtileri gösteren kadınların bilişsel becerilerini erkeklerden 2 kat hızlı kaybettiğini gösterdi.

Hafif bunama sorunu yaşayan 70'li yaşlardaki 400 kişinin durumunu, tanı koyulduktan sonraki 8 yıl boyunca inceleyen bilim adamları, kadınların hafıza, dikkat ve problemleri çözme becerisinin erkeklerinkinden 2 kat hızlı azaldığı sonucuna vardı.

Kadınların beyin gücünün neden erkeklerden daha hızlı azaldığının henüz kesinlik kazanmadığını belirten bilim adamları, bu durumun kadınların beyninde Alzheimer'a yol açan amiloid proteinlerinin daha fazla bulunmasından kaynaklanıyor olabileceğine dikkati çekti.

Alzheimer gibi hastalıkların daha iyi anlaşılmasına ışık tutan araştırmanın sonuçları, Washington'da düzenlenen Uluslararası Alzheimer Derneği'nin Konferansı'nda sunuldu.

Önceki araştırmalar, erkeklerden daha uzun süre yaşamalarından dolayı kadınların bunama ve Alzheimer'a daha fazla yakalandıklarını ortaya koymuştu. Ancak Duke Üniversitesi'nden bilim adamlarının bu araştırması, söz konusu hastalıklarda cinsiyetin rol oynadığına işaret ediyor.

Editör: TE Bilisim