Louvre Müzesi, Mona Lisa'nın yerini değiştirme kararı aldı Louvre Müzesi, Mona Lisa'nın yerini değiştirme kararı aldı

Emin Antik Sanat Merkezi, sanatseverleri 3 farklı sergiyle bir araya getirdi. Ressamlar İlhan Aydan, Turgay Sarı ve Dışkapı Sanat Atölyesi Grubu ressamları Didem Yiğit, Erdal Reşit Yılmaz, Kemal Ulutaş’ın tablolarının izleyici karşısına çıktığı sergilerin açılış organizasyonuna, aralarında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kale Çalışmaları Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici, Cumhuriyet Halk Partisi Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli, Ressamlar Hasan Pekmezci ile Şükran Pekmezci’nin de bulunduğu çok sayıda sanatsever katıldı. 

CEMRE POLAT/ANKARA- Sanatın ve kültürün kalbi Ankara Kalesi’nde yıl boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Emin Antik Sanat Merkezi, bahar sezonunu 3 farklı sergiyle açtı. 
Galerinin üç ayrı salonunda ressamlar İlhan Aydan, Turgay Sarı ile Dışkapı Sanat Atölyesi Grubu ressamları Didem Yiğit, Erdal Reşit Yılmaz ve Kemal Ulutaş’ın tablolarını buluşturan sergiler, çeşitli manzara resimleri ve soyut çalışmalarla izleyici karşısına çıktı.
Sanat ve politika camiasından çok sayıda kişinin bir araya geldiği açılış organizasyonunda aralarında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli, Ressamlar Hasan Pekmezci, Şükran Pekmezci ve Habip Aydoğdu’nun da bulunduğu davetliler, konuşmalarıyla etkinliğe katkı sundu. 
Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi Kale Çalışmaları Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici, Emin Antik Sanat Merkezi Danışma Kurulu Başkanı ve Sanat Eleştirmeni Ümit Yaşar Gözüm, Türk Dünyası Güzel Sanatlar Birliği Kurucu Başkanı Alaybey Karoğlu gibi isimlerin de yer aldığı açılış günü, bir sanat forumu havasında geçti. 
BİLGİN, “SANATI ULU ÖNDER ATATÜRK KADAR SEVEN BİR NESİL YETİŞECEĞİNİ UMUYORUM”
P1120082(1)Konuşmasında sanatın toplum için önemi ve sanat eğitimine verilen önemi vurgulayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye'de sanat eğitiminin yetersizliğine dikkat çekerek sanata daha fazla değer verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Ankara'nın simgelerinden biri olan Kale'nin, sanat ve kültür alanındaki gelişmelerle daha da zenginleştiğini vurgulayan Bilgin, “Acaba Türkiye’de kaç okulumuzda gerçek anlamda resim öğretmeni var? 6 milyon nüfusa sahip olan Türkiye’nin başkentinde kaç heykel atölyesi var? Bunları düşündüğümüzde nüfusla değil, ülkenin yöneticileriyle ilgili bir problem olduğu ortaya çıkıyor. 
Sanatı Ulu Önder Atatürk kadar seven, gençlere onun kadar değer veren bir nesil yetişeceğini umuyorum. Hayatta her şeyi kaybetsem bile umudumu kaybetmiyorum. Elli senedir Kale’ye gelen biri olarak buradaki değişimleri gördükçe umutlarımın boşa olmadığını fark ediyorum. Birbiri ardına güzel sergi salonları açılıyor, çok değerli sanatçıların sergilerini görme imkânımız oluyor” diyerek Emin Antik Sanat Merkezi’ni değerli çalışmaları için tebrik etti. 
SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN SANATA DESTEK
Dışkapı Sanat Atölyesi Grubu’nun sanata verdikleri önemi vurgulayan Ressam Erdal Reşit Yılmaz, sanatın hayatın her alanında var olması gerektiğini söyledi. Sanatın ruhu doyurduğunu ve yaraları iyileştirdiğini ifade eden Yılmaz, “Sağlık çalışanlarının sanatla haşır neşir olması yeni bir olgu gibi görülse de hobi olarak başladığımız ressamlığı profesyonel olarak devam ettiriyoruz. Estetik kaygının ve sanatın hayatın her alanında mutlaka olması gerekiyor. Hayatımıza sanatla çekidüzen vermemiz gerekiyor” diye konuştu. 
Ardından söz alan Ressam Kemal Ulutaş, konuya ilişkin “Dışkapı Sanat Atölyesi’ni sanatın iyileştirici gücünü bilerek kurduk. Çalışmalarımız Etlik Şehir Hastanesi’nde devam ediyor. Yaşamın sorunlarını yansıtarak algılama ve üretme yeteneğimizi ortaya koymak istedik” sözlerini aktardı.
Davetiler arasında bulunan duayen ressam Hasan Pekmezci ise sanata gönül veren herkesi ayrım yapmadan desteklediklerini ifade etti. Pekmezci, “Eli boyaya bulaşan insanlara her zaman saygımız var” diye konuştu. 
AYDOĞDU, “SANATLA TEMASI KESMEMEK GEREKİYOR”
Sanatla iç içe olmanın önemini vurgulayan Ressam Habip Aydoğdu, her meslekten insanın kendi işini hakkıyla yapmasının yanı sıra hayatı estetik bir kaygıyla yaşaması gerektiğini söyledi. Ressam, “Dört yıl önce Dışkapı Sanat Atölyesini gördüğümde çok duygulanmıştım. Bu işin bir özveri olduğunu görüyoruz. Sanatla teması kesmemek gerekiyor. Başarı yolda olmak ve sürdürmektir ama en büyük başarı zaman zaman yoldan çıkarak kırmızı çizgiyi aşmaktır” sözlerini aktardı.
P1120175DEĞERLİ, “KALE AYAĞA KALKARSA ALTINDAĞ VE ANKARA AYAĞA KALKAR”
Etkinliğin diğer konuşmacıları arasında bulunan CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli, Ankara'nın simgesi olan Kale'ye yapacakları yatırımlardan bahsederek sanatın toplum için önemine vurgu yaptı. 
Altındağ'ı Ankara'nın kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir merkezi haline getirmeyi hedeflediğini ifade eden Değerli, konuşmasında “Ankara’nın en önemli simgesi olan Kale’de çok güzel eserler bırakacağız. Kale ayağa kalkarsa Altındağ ve Ankara ayağa kalkar. Altındağ’a sanayi ve turizmle canlılık getireceğiz. İlk hedeflerimizden biri, Kale’yi ayağa kaldırarak Altındağ’ı Ankara’nın lokomotifi haline getirip burada istihdam alanı yaratmak” ifadelerine yer verdi. 
Sergiler, 11 Nisan Perşembe gününe kadar Emin Antik Sanat Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

Editör: Web Editör7