ANKARA  - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "90 bin nüfuslu Kilis'te, 120 bin Suriye vatandaşı yaşıyor. Ülkenin gündeminde ise sonu gelmeyen ve üstelik milletin sinirlerini gerdikçe geren lüzumsuz tartışmalar yer almaktadır. Çözüm üretmesi gereken iktidar ve Meclis'teki muhalefet, sorunun tam merkezi haline gelmiştir." dedi.

Kamalak, parti genel merkezindeki toplantıda, beraberindeki heyetle geçen hafta Kilis'e gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izlenimlerini anlattı.

Kilis'e Suriye tarafından atılan roketler nedeniyle bugüne kadar 21 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 80'e yakın vatandaşın da yaralandığını ifade eden Kamalak, ziyarette bulundukları kurum ve kuruluşların tamamının büyük tedirginlik içinde olduğunu öne sürdü.

Özellikle kent esnafının yaşananlar nedeniyle isyan ettiğini belirten Kamalak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"90 bin nüfuslu Kilis'te 120 bin Suriye vatandaşı yaşıyor. Yardımsever görünümünde bir sürü yabancı insan, kentte dolaşmakta. Ülkenin gündeminde ise sonu gelmeyen ve üstelik milletin sinirlerini gerdikçe geren lüzumsuz tartışmalar yer almaktadır. Nerede Kilis, nerede füzeler, nerede terör, nerede gelen şehit haberleri, nerede çöken ekonomi... Bunların hiçbiri Türkiye'nin gündeminde yok. Bu böyle gidemez, bu durum normal değildir. Çözüm üretmesi gereken iktidar ve Meclis'teki muhalefet, sorunun tam merkezi haline gelmiştir."

Türkiye'nin yeni bir döneme, yeni bir yaklaşıma ihtiyacının bulunduğunu kaydeden Kamalak, "Bu başlangıcın adresi hiç şüphesiz Milli Görüş'tür. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyor, inandığımız gerçekleri, tarihi sorumluluk olarak aziz milletimize arz ediyoruz." diye konuştu.