ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin tutuklanmasını değerlendirerek, "Anayasamıza göre basın hürdür, sansür edilmez. Basın susarsa o ülkede yolsuzlukları, usulsüzlükleri önlemek mümkün değildir." dedi.

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının sorulması üzerine, bunu üzüntü ve endişeyle karşıladığını ifade etti. Tutuklamayı Anayasa'ya aykırı bulduğunu kaydeden Kamalak, "Anayasamıza göre basın hürdür, sansür edilmez. Basın tabiri caizse koltuk altlarına, halı altlarına kadar denetimde bulunabilmelidir. Basın susarsa o ülkede yolsuzlukları, usulsüzlükleri önlemek mümkün değildir." diye konuştu.

Necip Fazıl Kısakürek’in bir şiirinden ‘Gündüz geceye muhtaç ey düşmanım bana da sen lazımsın’ dizelerini paylaşan SP Genel Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir ülkede basın susarsa, muhalefet sindirilirse o ülkede temiz yönetimden bahsetmek imkansız hale gelir. Ülkedeki yönetim temiz olmayınca da günün birinde o pislikler patlak verir bundan da herkes zarar görür. Biz kanunlarımıza göre bir kimsenin kural olarak tutuklanabilmesi için belirli şartlar gerekir. Adresinin belli olmaması lazım, delilleri karartma ihtimalinin bulunması lazım, kaçma ihtimalinin mevcut olma ihtimali lazım. Ben bu gazetecilerin bu şartları taşıdığını düşünmüyorum. Tutuklanmadan varsa ortada suç yargılanabilirlerdi. Gözdağı vermenin, muhalif basını susturmanın iktidara da kati suretle faydası olmaz tam aksine zararı olur."

Editör: TE Bilisim