DİYARBAKIR  - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son dönemde artan terör saldırılarına ilişkin, "Yol kesmeler, tırları yakmalar, nakliye araçlarını ateşe vermeler buranın problemini ağırlaştırıyor. Bize göre bütün problemlerin çözüm yeri, bütün milletin temsil edildiği TBMM olmalıdır" dedi.

Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunan Kamalak partisince düzenlenen toplantıda, Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kamalak, son dönemlerde artan olaylarla ilgili bilgi almak amacıyla kentte bazı görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sayede bölgedeki gelişmeleri yerinde inceleme imkanı bulduklarını söyledi.

Bölgenin büyük bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu savunan Kamalak, "Yol kesmeler, tırları yakmalar, nakliye araçlarını ateşe vermeler buranın problemini ağırlaştırıyor. Bize göre bütün problemlerin çözüm yeri, bütün milletin temsil edildiği TBMM olmalıdır" diye konuştu.

"Çözüm kendi kaynaklarımızdadır, elimizdedir" 

"İnsanların temel hakları pazarlık konusu yapılamaz. Allah'ın vermiş olduğu hakkı kullar sınırlandıramaz. Bu yöre insanın bu çerçevenin dışında hak talep ettiğini sanmıyorum" diyen Kamalak, şunları dile getirdi:

"Eğer peygamberi anlamda, kitap ve sünnet manasında hak isteniyorsa bu sefer biz diyoruz ki; komisyon kurulur. TBMM'de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu kurulmalıdır. Problemleri masaya yatırıp, kırmadan dökmeden rahatlıkla çözebiliriz. Bu problem Kürt Türk meselesi değildir. Problemin destekçisi, teşvik edicisi, dışarıdadır ve büyük İsrail devletini kurma amacıdır."

Türklerin, Kürtlerin, Lazların ve Çerkezlerin kardeş olduğuna işaret eden Kamalak, "Çözüm kendi kaynaklarımızdadır, elimizdedir. Evlerimizin en güzel köşesine asmış olduğumuz Kur'an-ı Kerim'dedir. Bunun için komisyonlar kurulur, sorunlar tespit edilir, mağduriyetler giderilir. Atılan her bir adım, söylenen her bir kelam, yapılan her bir icraat problemi en azından hafifletici yönde olmalıdır" şeklinde konuştu.

Kamalak, şöyle konuştu:

"Bu 'terörist' denilen gençler, gökten mi yağdı, yerden mi bitti, dışarıdan ithal mi ettik? Bunlar, gafil yöneticilerin ürünüdür. Bu milletin fakir fukaranın alın teriyle toplanmış vergilerle kurulmuş okullarda yine bu milletin vergileriyle maaşı ödenen öğretmenlerimiz tarafından ve aziz milletimizin parasıyla bastırılmış olan kitaplarla yetiştirilmiş gençlerdir. Yani bizim okullarımızda yanlış eğitimin ürünüdür. Yanlış politikanın sonuçlarıdır."

Erken seçim

Kamalak, erken seçimde parti olarak Büyük Birlik Partisi (BBP) ile ittifak kurup kurmayacaklarına ilişkin soruya, Saadet Partisi'nin bu ülke ve millet için var olduğunu söyledi.

Ülkede sorunlar varken 'Bize ne?" deyip kenara çekilemeyeceklerini vurgulayan Kamalak, bu manada ellerini değil, başlarını ve gövdelerini taşın altına koymaya hazır olduklarını aktardı.

Kamalak, zamanı geldiğinde ülke ve millet için en faydalı olabilecekleri yöntemleri araştıracaklarını anlatarak, "Şu an ittifak görüşmemiz falan yok ama bu olmaz anlamına da gelmez. Olduğu takdirde de birtakım temel çizgilerimiz var. Ondan da kati surette vazgeçmeyiz, fedakarlık yapmayız" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.