Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Suriye'ye askeri müdahale yangını söndürmek bir yana, tam tersine, Türkiye’yi ateşin ortasına atacaktır" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Meclis başkanlığı seçimlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Meclis Başkanının ve kurulacak yeni hükümetin en önemli sınavının dış politika olacağını öne süren Kamalak, İslam coğrafyasının tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar kritik ve zor bir tablo ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Kamalak, iktidarın Suriye’ye girme konusunda orduya baskı yaptığını iddia ederek, "Oysa, savaş ordunun, barış siyasetin işidir. Ordu barış isterken, iktidarın ısrarla savaş istemesi, bir an evvel Suriye’ye girme konusunda bu kadar arzulu olması ancak akıl tutulması ile açıklanabilir" diye konuştu.

 "IŞİD, Kobani, Kandil, PKK, PYD 'Büyük Plan'ın 'küçük parçaları'dır"

Suriye’ye askeri müdahalenin "yangına körükle" gitmek olduğunu öne süren Kamalak, şöyle devam etti:"Suriye'ye askeri müdahale yangını söndürmek bir yana, tam tersine, Türkiye’yi ateşin ortasına atacaktır. Türkiye’nin güvenliği Suriye’nin bütünlüğü ile doğrudan bağlantılıdır. Çok net söylüyorum, Suriye bölünürse Türkiye de bölünür. Bu yüzden Türkiye, bölgede akan kanı durdurmak ve istikrarı sağlamak için her türlü çabayı göstermelidir. Atılacak her adım büyük bir dikkat le atılmalıdır."