TOKAT  - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Suriye'deki gelişmelere ilişkin, "Türkiye her halükarda barışı tutmak durumunda" dedi.

Kamalak, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret ederek bir süre görüştü. Belediye binası girişinde hatıra fotoğrafı çektiren Kamalak, bir gazetecinin "Rus uçaklarının hava sahası ihlalini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Bizim için şaşılacak bir şey yok bunda. Biz bunu 4,5 yıl önce söyledik. Suriye'de sadece Suriyeliler yok. '72 millet var orada' dedik. 'Akıl bir işin sonunu görebilmektir' dedik. O olayları tabii üzüntüyle karşılıyoruz ama şaşmıyoruz. Allah beterinden korusun. Türkiye her halükarda barışı tutmak durumunda. NATO yardım edecekmiş, falan filan. Türkiye NATO topraklarındaymış. Burada bir savaş çıktığı takdirde savaş bizim binamızda yapılacaktır demektir. Bina derken, bölgemizi kastediyorum. Bizim apartmandaki yangın bizim daireyi de etkiler. Şu anda etkiliyor zaten. Vatandaşlarımız ve başta devlet yetkililerimiz olmak üzere kati surette barış yolunu tutmalıdır diyorum."

Kamalak, YSK'nın sandık taşıma taleplerine ilişkin aldığı karara yönelik soru üzerine de "Türkiye bu duruma niçin düşürüldü, neden bu hale geldi? Bundan da ders almamız lazım" dedi.