LG'nin yeni ürün serisi "Showcase MEA 2024"te tanıtıldı LG'nin yeni ürün serisi "Showcase MEA 2024"te tanıtıldı

Haber Merkezi - Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının kamuda tasarruf çalışmaları devam ederken kamu kurumlarında temsil, tanıtma, ağırlama, toplantı ve organizasyon giderlerinin bu yılın 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 6 katın üzerinde artış gösterdiği kaydedildi.

Cumhuriyet'ten Musatafa Çakır'ın haberine göre kamuda tanıtım, toplantı ve temsil gibi kalemlerde harcamalar geçen yıla oranla artış gösterdi.

örneğin temsil, tanıtma, ağırlama, toplantı ve organizasyon giderleri bu yılın 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 6 katın üzerinde artış gösterdi. Temsil ve tanıtma giderleri kapsamında geçen yıl ocakta 13.9 milyon lira, şubatta 42.1 milyon lira ve martta 64.3 milyon lira olmak üzere yaklaşık 120.3 milyon lira harcama yapılmıştı. Giderler bu yılın aynı döneminde katlandı. Temsil ve tanıtma giderleri kapsamında bu yıl ocakta 15.8 milyon lira, şubatta 81.1 milyon lira ve martta 704.2 milyon lira olmak üzere 3 ayda yaklaşık 801.1 milyon lira harcama gerçekleştirildi. Bu arada temsil ve tanıtma giderleri için geçen yılın başında ayrılan bütçe ödeneği 938.9 milyon liraydı. Yıl sonu itibariyle yapılan harcama ise bütçe başlangıç ödeneğini neredeyse ikiye katlayarak 1.7 milyar liraya ulaştı. Bu yıl temsil ve tanıtma giderleri için ayrılan bütçe başlangıç ödeneği ise 1.6 milyar lira. Ancak 3 ayda yapılan harcamanın 801.1 milyon liraya ulaşması bu yılki hedefin aşılacağına işaret ediyor.

Muhabir: Haber Merkezi