CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Biz AKP'ye çok net mesajımızı bir kez daha iletelim, lütfen elini eğitimden ve diğer alanlardan çek. Lütfen hukuk yoluyla görevine iade edilmiş öğretmenlerini hemen görevine iade et" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık beraberindeki CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yurt genelindeki birçok okulda müdürlerin performans değerlendirmeleriyle görevden alındığını, yerlerine başka atamaların yapıldığını belirtti.Yeni atanan müdürlerin, yapılacak müdür yardımcısı atamalarında belirleyici konumda olacağına dikkati çeken Karabıyık, "Bu son derece önemli bir kadrolaşmadır" diye konuştu. Karabıyık, yurt genelinde 8 bine yakın müdürün mağdur olduğunu ileri sürdü.Danıştay'ın eğitim kurumlarına yönetici atama yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesini durdurduğunu hatırlatan Karabıyık, yargı kararının uygulanmasıyla yeni puan değerlendirmesi yapılacağını ve bunun birçok kişiyi etkileyeceğini ifade etti.Karabıyık, "Yaklaşık 8 bin müdür puanlamayla görevden alındı. 40 bin civarında müdür yardımcısı bu karardan etkilenecek. Bakanlığın, dava açan müdürlerden başlayarak Danıştay kararının gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay kararını yok saymamalıdır" diye konuştu.

"Hukukun gereğini yerine getirsinler"

CHP'li Sarıbal ise mevcut iktidarın seçimin ardından yeni atamaları en alt düzeyde gerçekleştirmesi, hatta sadece acil olanlar üzerinde görevlendirme yapması gerektiğini belirterek, bunun siyasal etik açısından da önemli olduğunu söyledi."Bu geçiş sürecinde 600'ün üzerinde atamayla karşı karşıyayız" diyen Sarıbal, öğretmenlerin hukukla elde ettikleri kazanımlarının yok edildiğini ileri sürdü.

Sarıbal, şunları kaydetti:"Biz AKP'ye çok net mesajımızı bir kez daha iletelim, lütfen elini eğitimden ve diğer alanlardan çek. Lütfen hukuk yoluyla görevine iade edilmiş öğretmenleri hemen görevine iade et. Çünkü bu gidişle çocuklarımızı okutacağımız laik, demokrat, çağdaş öğretmen kalmayacak. Kendi kafalarına göre  yaratmak istedikleri yeni bir eğitim modelini insanımıza, bize, çocuklarımıza dayatmak istiyorlar. Lütfen hukukun gereğini yerine getirsinler. Öğretmenlerimizi hemen görevlerine iade etsinler."