CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, yılın ilk yarısında doğrudan kültür ve sanata yönelik 65 baskı, yasaklama ve sansür olayı gerçekleştiğini savundu.

CHP Kültür ve Sanat Platformunun 2015'in ilk yarısına ait "Baskı ve Sansür Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı. Genel Başkan Yardımcısı Karakaş, yazılı açıklamasında, Kültür ve Turizm Bakanlığının uyguladığı sansür ve baskıların, 2015 yılının ilk 6 ayında da hız kesmeden devam ettiğini öne sürdü.

Bu dönemde doğrudan kültür ve sanata yönelik 65 baskı, yasaklama ve sansür olayı saptandığının ifade eden Karakaş, şunları kaydetti:"Altı kez belgesel, sinema filmi ve tiyatro oyununa sansür ve yasak uygulandı. İki kez sanat kurumlarında usulsüz görevden alma, atama ve zorla istifa olayı meydana geldi. Sekiz kez radyo, televizyon, gazete sansürü ve yasağı konuldu. On yedi kez diğer sanat dalları ve edebiyat alanında sansür ve yasaklama olayı yaşandı. Yedi kez kültür varlıklarına ve sanat alanlarına saldırı gerçekleşti. Dört olayda Hükümetin, sanat ve kültür sübvansiyonları saydam ve hakkaniyetli olmadığı için tartışma konusu oldu. Yirmi bir olayda ise kültür ve sanat insanlarına cezalandırma, hedef gösterme ve sözlü saldırı gerçekleşti. Bu tablo, sanat alanındaki baskı ve sansürün dayanılmaz boyutlara ulaştığının resmidir. CHP özgür ve özerk sanat mücadelesini sürdürecek."