Bugün başlayıp Pazar günü sona erecek olan ve Fransa’nın Montpellier kentinde düzenlenecek olan Büyükler Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını tamamlayan ay yıldızlı ekip, bu sabah (2 Mayıs) Fransa’ya hareket etti.

Karate dünya takviminde yılın en büyük ikinci organizasyonu olan 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, bugün baylayıp, Pazar günü sona erecek, Avrupa Şampiyonasına Fransa ev sahipliğinde yapılacak. Montpellier kentindeki organizasyonda 46 ülkeden 437 sporcunun mücadele etmesi beklenirken, Türk Milli Takım kafilesi, Fransa’ya vardı ve müsabaka gününü beklemeye başladı.

Montpellier  Arena’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda 12 ferdi, dört de takım dalında madalya dağıtılacak. Avrupa ve Dünya şampiyonu Enes Erkan ve Serap Özçelik gibi dünya yıldızlarını kadrosunda bulunduran Türkiye, tüm kategorilerde mücadele verecek.

46 ülkeden 437 sporcunun kayıt yaptırdığı şampiyonada ülkemizi temsil edecek Karate Milli Takımımız, kadrosunda önemli yıldızları barındırıyor. Enes Erkan ve Serap Özçelik gibi dünya yıldızlarının yanı sıra, 21 Yaş Altı kariyerini Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşayarak noktalayan ve büyükler kariyerine başlayan ferdi katada Ali Sofuoğlu, 21 Yaş Altı kariyerini Avrupa ve Dünya şampiyonluğuyla noktalayan 84 kiloda Uğur Aktaş bu isimlerin başında geliyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da yarım asırı deviren 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, iki altın, altı gümüş, üç de bronz madalya ile organizasyonu dokuz madalya kazanan İspanya’nın ardında ikinci sırada tamamlamıştı.Kafile Başkanı olarak takımla beraber Fransa’ya giden Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Cesur Kılıç, "Karatede Avrupa’nın zirvesindeyiz. Fransa’ya da bu havayla gidiyoruz. Geçtiğimiz yıl çok önemli sonuçlar aldığımız Avrupa şampiyonasında yine aynı başarıları alacağımızı ümit ediyoruz. Türk halkının duasını bekliyoruz. Şehitlerimizin olduğu bu dönemde böyle sevinçlere ihtiyacımız var" dedi.

Karate Milli Takımımızda şu sporcular yer alıyor:

Bayan Kumite 50 Kilo:          Serap Özçelik

Bayan Kumite 55 Kilo:          Büşra Tosun

Bayan Kumite 61 Kilo:          Merve Çoban

Bayan Kumite 68 Kilo:          Büşra Şeyda Turan

Bayan Kumite +68 Kilo:        Mücessem Buse Avcu

Bayan Ferdi Kata:                Dilara Bozan

Bayan Takım Kata:               Dilara Bozan, Rabia Küsmüş, Gizem Şahin

Bayan Takım Kumite:            Serap Özçelik, Merve Çoban, Büşra Tosun, Büşra Şeyda Turan

Bay Ferdi Kata:                     Ali Sofuoğlu

Bay Kumite 60 Kilo:               Aykut Kaya

Bay Kumite 67 Kilo:               Burak Uyğur

Bay Kumite 75 Kilo:               Erman Eltemur

Bay Kumite 84 Kilo:               Uğur Aktaş

Bay Kumite +84 Kilo:           Enes Erkan

Bay Takım Kata:                   Mehmet Yakan, Osman Evin, Fikret Yılmaz

Bay Takım Kumite:                Uğur Aktaş, Samet Develi, Erman Eltemur, Enes Erkan, Gökhan Gündüz, Rıdvan Kaptan, Alparslan Yamanoğlu.
Editör: TE Bilisim