ANKARA - Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda 12 yıllık eğitimlerini tamamlayan 11 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. 2005 yılında Kazan Belediyesi tarafından yaptırılan Özel Eğitim Uygulama Okulu ilk mezunlarını verdi. Okuldan mezun olan Sümeyye Özcü’nün Türk Bayrağını Fatma Betül Ünal’a teslim etmesi duygusal anların yaşanmasına sahne oldu.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün 2004 yılında göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraatlarından birisi olarak kayıtlara geçen Eğitim Uygulama Okulu virane bir ortamda sadece 5 dezavantajlı çocuğa hizmet veriyordu. Ertürk, Okul yanındaki boş arsayı da okula dahil ederek belediye imkanlarıyla yeniden bir okul yaptırdı. İçerisinde tüm sosyal donatıları bulunan ve diğer hizmetleri de Kazan Belediyesi tarafından karşılanan 12 yıllık Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve uygulama Okulunda ilk mezunlarını verdi. Okulda 12 yıllık eğitimlerini tamamlayan 11 öğrenci, keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı. İsimleri anons edilen öğrenciler tek tek sahneye davet edildikten sonra tüm öğrenciler mezuniyet yemini etti. Bayrak teslim töreni ve öğrencilerin koro halinde söylediği "Fesuphanallah" şarkısı duygusal anlara sahne olurken bazı veliler ve öğretmenler göz yaşlarına hakim olamadı. Öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde yıl boyunca hazırladığı el sanatı ürünlerinde sergilendi törende öğrenciler okuldan mezun oldukları için üzgün olduklarını belirtti. Törende Kazan Belediyesi Seymen Alayı da bir sürpriz yaparak mini bir Seymen gösteri yaptı. Diplomasını alan öğrenciler Ankara oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendi. Törenin sonunda Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek her öğrenciye tablet hediye etti.

12 yıllık eğitimin ardından bugün Kazan Belediyesi Eğitim ve Uygulama Okulu ilk mezunlarını verdiği için buruk bir sevinç yaşadığını belirten Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek "50 mevcutlu okulumuzda bugün 11 yavrumuz diplomalarını aldı. Bu okulumuz sadece Kazan’a değil çevre ilçelerdeki kardeşlerimize hizmet veren bir okul. Tam teşekküllü ve çok ciddi manada görev icra eden bir okul. Belediye olarak dezavantajlı durumda olan tüm kardeşlerimize ve ailelerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dilerim çocuklarımızın bundan sonraki hayatları da aynı güzellikte devam eder" dedi.

Kazan Belediyesi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi olarak ilk mezunlarımızı verdik diyen" Okul Müdürü Sezer Kendirci "Öğrencilerimiz gerçek yaşam alanına, ailelerinin de yaşantısına kolaylık sağlayacak şekilde yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok güzel bir eğitim süreci geçirdiler. İnşallah gelecek yaşantılarında hak ettikleri desteği görür en büyük temennileri olan ailelerine yardımcı olma düşüncelerinde sonuca varırlar "dedi.
Editör: TE Bilisim