ANKARA - Kazan Belediyesi ve Gazi Üniversitesi öğrencileri, TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu alanında dut ağacı hatıra ormanı oluşturdu. Gazili öğrenciler 2 Bin adet dut fidanını toprakla buluşturduktan sonra Güvenpark’da terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden 4 üniversiteli arkadaşlarının adını kağıtlara yazarak fidanların yanına astı.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile 2000 adet dut fidanını toprakla buluştu. Hatıra ormanı etkinliğine Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Gazi Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. TUSAŞ Kazan Meslek Yüksek Okulu arazisine dikilen dut fidelerinin yaprakları iki yıl sonra ipek böceği yetiştiriciliği için kullanılacak. Koza Birlik ve Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın da destek verdiği proje kapsamında Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü öğrencileri ipek böceğinden ipek elde ederek sanatsal ürünler tasarlayacak. Sağlık alanında da kullanılması planlanan dut ağaçları, yaprakları, kökleri ve meyveleriyle çeşitli sektörler için de değerlendirilebilecek.

Hatıra ormanının ardından öğrenciler, Güvenpark’ta meydana gelen bombalı araçla terör saldırısında hayatlarını kaybeden arkadaşlarını unutmadılar. Nurettin Can Çalkınsın, Feyza Acısı, Feyyaz Aydın, Sümeyra Çakmak’ın isimleri dut ağacı hatıra ormanında yaşayacak.

Kazan Belediye Başkanı lokman Ertürk " Çok hayırlı bir çalışmaya imza attık. İpek böceği yetiştiriciliğinin Türkiye’de azalmaya başladığı bir süreçte dut ağacı hatıra ormanı oluşturmak çok önemli. Bu vesile ile Güvenpark’ta meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybedenler ve tüm şehitlerimiz için bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor, terör ve terörü destekleyenleri lanetliyoruz. "dedi.

Gazi Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim üyesi Lale Özder ise "ipek böceğinden ipek elde etme konusunda değişik projelerimiz var. Ağaçlardan yaprak elde etmeye başladığımızda ipek böceklerinin kozalarını içerden değil de kozanın dışından örmesini sağlayacağız. Bu sayede ipek böceklerini kaynar suyun içine atmak zorunda kalmayacak, kelebek olarak doğada üremelerine katkı sağlayacağız"dedi.

Editör: TE Bilisim