ANKARA - Kazan belediyesi zorlu kış koşullarında sokak hayvanlarını unutmadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için ilçede bulunan doğal yaşam alanlarına yiyecek bırakıldı.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kedi, köpek ve kuşlar için doğal yaşam alanlarına bırakılan yemler özellikle yeni doğum yapmış anne köpekler ve yavruları için ayrı bir önem taşıdı. Sokak hayvanları için belirli alanlara düzenli olarak yem bırakan Kazan Belediyesi, zorlu kış şartlarını rahat geçirmelerini sağladı. Hayvanlar, arabaları görünce yem bırakılan alanlara koşarak gelmeleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı veterinerler eşliğinde bırakılan yemler hayvanların iklim şartlarının olumsuz etkilerinden koruyor. Sokak hayvanları bir taraftan yemlerini yerken veterinerler de hayvanları sağlık kontrolünden geçiriyor. Veterinerlerin kontrolü sonucu henüz iki aylık olan bir yavru köpek doğa şartlarına yenik düşme tehlikesine karşı Bakım ve rehabilitasyon merkezine götürüldü. Yavru köpek tedavisini ardından tekrar ait olduğu yere bırakılacak.

Sokak ve yaban hayvanlarına karşı duyarlılığı ile bilinen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk "Doğal hayatın vaz geçilmez bir parçası olan sokak hayvanlarını bakmakla mükellef olduğumuz değerli varlıklarımız. Onlar çocuklar gibi masum ve bakıma muhtaçlar.

60 hayvan kapasitesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde, sahipsiz tüm sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve aşılama hizmetlerini yapılıyor. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 2004 yılında göreve geldiğinde yaptığı ilk çalışmalardan birisi de Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni açmak olmuştu.

Editör: TE Bilisim