ANKARA - Kendine has tadı ve kokusu ile ünü Türkiye’ye yayılan Kazan kavunu pazara indi.

Kazan Belediyesi öncülüğünde kurulan Kazan Kavunu Pazarı Ankara-İstanbul Karayolu kenarı Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde açıldı. Açılış törenine Ankara Milletvekilleri Prof. Dr. Emrullah İşler, Ayhan Yılmaz, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Çıtlak, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, Kazan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ünal, mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı. Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Son günlerde gelen Şehit haberleri üzerine pazar açılışında yapılması planlanan Seymen gösterisi iptal edildi. Pazar açılışında şehitlerimiz anısına Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yaptığı konuşmasında da bazı çiftçilerin gözyaşı döktüğü gözlendi. Kavun Pazarı açılışı buruk bir sevinçle yapıldı.

Geceden römorkörlere doldurulan kavunlar sabaha saatlerinde pazarın yolunu tuttu. İlk günü olması nedeniyle yaklaşık 35 traktör kavun geldi ve çoğu satıldı. Belediye Başkanı ile çiftçiler arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen kavun pazarlığı yapıldı. Kavun Pazarının ilk kavununu Belediye Başkanı Lokman Ertürk kilosunu 1.75 TL’den aldı. Kazan Belediyesi, protokol üyelerinin katılımıyla yapılan çekilişte 12 römork kavun satın aldı. Kendine has tadı, kokusu ve uzun raf ömrü nedeniyle marketçilerin de büyük rağbet gösterdiği Kazan Kavunu iki ay boyunca açık duracak.

"Kavun Pazarı’nın çiftçilerimize üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyor, helalinden bol kazançlar diliyorum" diyen Ankara Milletvekili Emrullah İşler "Her yıl kavun borsası veya kavun pazarının açılışını yapıyoruz. Burada römorklarla toptan satışlar oluyor ve Türkiye’nin dört bir yanına üreticilerimiz çiftçilerimiz kavunlarını gönderiyorlar. Güzel bir gelenek oluştu. Adeta bir kavun toptancı hali olarak burası işlev görüyor. Sayın cumhurbaşkanımız, özellikle başkanlığı döneminde Kazan’dan Kızılcahamam’a her gidiş dönüşünde durur kavunun tadına bakardı. Kendisini de kavun ikram edilirdi o da elbette ki kazan kavununu çok seviyor ve zaten sürekli tüketiyor.

Editör: TE Bilisim