ANKARA - Ankara’nın Kazan ilçesinde minik eller, çiçekleri toprakla buluşturdu. Şevkat Anaokulu öğrencileri, Milli Egemenlik Parkı’nda toprağı kazarak bitkileri özenle diktiler. Can suyu vermeyi de ihmal etmeyen öğrenciler, Milli Egemenlik Parkı’na ayrı bir güzellik kattı.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, minik ellerle birlikte yüzlerce gülü toprakla buluşturup bitkilere can suyunu verdi. Aralarında ilk defa çiçek dikenlerin yanı sıra ilk defa elini toprağa değdirenlerin de olması dikkat çekti.

Çocuklar ellerine çapa almadan önce, nasıl ekim yapılacağı ve çiçeklerin nasıl büyüdüğü hakkında bilgilendirildi. Daha sonra işin en zevkli kısmına geçildi. Kolları sıvayan Başkan Ertürk ve çocuklar çapayla yeri kazıp gülleri toprakla buluşturdu. Ertürk ve çocuklar son olarak kırmızı güllere can suyunu verip çiçeklendirme çalışmasını tamamladı.

Görevlilerin uzattığı eldivenleri, çocukların toprakla temas etmesini gerekçe göstererek geri çeviren Başkan Ertürk "Temiz bir Dünya’nın ilk adımı temiz bir çevreden başlar. Tüm bu yeşil alan çalışmalarını çocuklarımızın daha rahat nefes almaları ve çocukluklarını yaşamaları için yapıyoruz. Onları bu çalışmalara dahil etmek onların parklarına sahip çıkma duygusunu daha da geliştirecektir. Bu çalışmanın Ankara’nın tüm ilçelerine yayılmasını temenni ediyorum." dedi.

Kazan’da toplam 42 parkta 70 bin bitki dikildi. Gül, menekşe, kadife, kartopu dikimlerini toprakla buluşturan park bahçeler Müdürlüğü çalışanları, yabani ot temizliği ve bitki budamalarını da ihmal etmiyor.