ANKARA - Ankara’nın Kazan İlçesi’nde dolmuşçular Ostim’e seferlerin başlamasıyla birlikte bayram sevinci yaşıyor. Kazan Şehiriçi dolmuşları, güzergahları arasına Şaşmaz, Batıkent ve Ostim seferlerini de kattı. Kazan- Ostim arası ilk dolmuş seferleri için direksiyon başına geçen Belediye Başkanı Lokman Ertürk "Haydi Bismillah" diyerek kontak çevirdi. Ertürk’ün dolmuş direksiyonu başında görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan-Ostim arası dolmuş seferleri başladı. Bugün itibariyle seferlerine başlayan dolmuşlar, Şaşmaz, Batıkent, Ostim’den ring yapacak. Her 5 dakikada bir yapılacak seferler ilçede büyük sevinç yarattı. Daha önce Ostim’e aktarmalı ulaşmaya çalışan yolcular hem zaman hem ekonomik açıdan kayıp yaşıyordu. 2005 yılında motropole dahil olan ilçeler arasında ilk dolmuş seferlerine başlayan Kazan oldu. Toplamda 93 dolmuş Ostim- Kazan arası ring yapacak. Dolmuş seferleri sayesinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde Ego ve özel halk otobüslerindeki yolcu yoğunluğunu da hafifletmesi ön görülüyor. Ostim-Kazan arası seferlerinde başlamasıyla birlikte dolmuş güzergah hattı fiyatları da tavan yaptı. Daha önce 300 Bin TL olan dolmuş hattı fiyatları bugün 700 Bin TL’yi bulduğu öğrenildi. İlk gün olması nedeniyle sabah erken saatlerde dolmuşçularla bir araya gelen ve babasının da eskiden dolmuş şoförlüğü yaptığı öğrenilen Belediye Başkanı Lokman Ertürk Ostim’e hareket edecek ilk dolmuşun direksiyonuna geçti. Aile Yaşam Merkezi’nden Kazan’ın çıkışına kadar direksiyon sallayan Başkan Ertürk’ü görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Yolcular arasında Ertürk’ü tanıyanlarda oldu benzetenler de.

Kazan çok hızlı bir göç alan ilçe"diyen Kaymakam Murat Duru "Ankara’nın 25 İlçesi arasında yıldızı en hızlı şekilde parlayan ilçesi Kazan. 14 Aydır Kazan’da görev yapıyorum ve bunun canlı şahidi oldum. Bu hızlı gelişim ve değişimin devam edeceğini gösteren büyük emareler var. Kazan’da sigortalı çalışan sayısı 60 Bin’i geçti. İlçede ikamet eden nüfus ile birlikte bu sayı 100 Bin’i buluyor.

Editör: TE Bilisim