ANKARA - Ankara’nın Kazan İlçesi’nde bu yıl üçünücü düzenlenen Uluslararası Halk Kültürü Sempoyumu’nun ilk gün ki oturumu tamamlandı. Sempozyumun ilk gün konukları arasında Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kazan Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sibel Ayşin Özkan ve onlarda öğretim görevlisi, akademisyen katıldı.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kapıda yöresel kıyafetler giymiş iki çocuk tarafından ellerinde güllerle karşılanan Bakan Topçu bir süre onlarla sohbet etti. Ardından Bakan’ın korumaları çocuklara harçlık verdi. Bakan Yalçın Topçu daha sonra çocuklarla ele ele sempozyumun yapıldığı salona geçti. Burada Bakan Topçu’ya Belediye Başkanı Lokman Ertürk Yalçın topçu ile birlikte çektirdikleri çerçeveli fotoğraf hediye etti.

Sempozyumda bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu "Katkıda bulunmak için gelen sayın misafirler hepinizi saygı ile selamlıyorum.Günümüz aydın olsun. İnşallah yarınlar ve gelecek hep beraber hepimiz için önce milletimiz için hayırlı olsun, sonra bütün medeniyet coğrafyamız için hayırlı olsun. Sonra dünyada ki bütün iyi insanlar için hayırlı günler olsun inşallah. Evet Yerel Kültür, Halkların Kültürleri noktasında bu çalışmayı çalıştayı düzenleyen Kazan Belediye Başkanı Lokman kardeşime ve ekibine ve buraya katılan kıymetli hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum 62. hükümetin Kültür Bakanı olarak. İnşallah Lokman Başkan gibilerin sayıları çoğalsın. Çünkü bir milletin var olmasında insanlığın hayatında kültür olmazsa olmazdır. İnsanı insan yapar, toplumu toplum yapar. Bunlarla ilgili değerli hocalar sizlere çok şey anlatacaklardır. İnşallah bir daha ki oturumlar daha kalabalık olsun. Lokman Başkan daha iyi duyursun inşallah, daha kalabalık olsun. Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de, var mı burada mı İl Milli Eğitim Müdürümüz, Halk Eğitim Müdürümüz burada mı,evet, sayın Kaymakama şimdi söylüyorum, siz lütfen talimat verin,herhalde sanıyorum sürecek bu birkaç gün. Bu salonlar dolu olsun. Hocalarımızın anlattıkları yerini bulsun.Bir şey öğrenmek lazım. Ben üniversitedeyken çok fazla çalışma imkanı bulamazdım. İşte o zamanlar üniversite,yöneticilik,cumhurbaşkanlığı gibi görevlerimiz var, çalışkan çocuklar son üç gün kala bana anlatırlardı,anlatmakla,duymakla çok şey kazanılabilir,bu tür imkanları ivedililikle bizim öğrencilerimiz değerlendirsinler. Tekrar ifade edecek olursam Halkların Kültürlerinin anlatılması neticede milletlerin birbirlerini tanımasına vesile olur. Birbirlerini tanıyan milletler birbirini boğazlamazlar. On bin kilometre öteden getirip gökten bomba yağdırıp insanları öldürmezler. Onun için milletler kavimler birbirini tanırlarsa kültürlenme dediğimiz hadise meydana gelir . Buda hem o coğrafyanın hem milletlerin hem de bütün dünyanın barışına huzuruna refahına vesile olur. Evet öncelikle barış, huzur,refah içinde bir Türkiye diliyorum. Barış,huzur,refah içerisinde medeniyet coğrafyamızın buna kavuşmasını diliyorum ve tabi ki dünya da barış diliyorum,huzur diliyorum,refah diliyorum ve hepinizi Allah’a emanet ediyorum.Hoşça kalın."dedi.

Editör: TE Bilisim