ANKARA  - Kazanlı çocukların patenle dansı, iki üniversite öğrencisinin yaz dönemi staj ödevi konusu oldu

Kazan Belediyesi Mavi Ay Masasında staj gören Kırıkkale ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitelerinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 2'inci sınıf öğrencileri Melike Öztürk ve Selma Yazıcı, dönem ödevi olarak Kazan'da patenin iletişim aracı olarak kullanılması ve gençler arasında sosyal bağları nasıl etkilediğini araştırdı.

Patenli gençlerin kendileri için uygun alanlarda bir araya geldiklerini ve bu sayının bir ay öncesine göre 10 katı arttığına dikkat çeken Öztürk ve Yazıcı, ''Bugün patenli gençlerin sayısı 100'lere yaklaştığını gördük. Sıcak bir arkadaş grubu oluşmuş. Kendi aralarında yardımlaşmalar var. Birinin pateni kırılmış veya hasar görmüşse grup bir araya gelip diğer arkadaşlarına yardım ediyor. Kazan'da patenin daha yaygın bir şekilde kullanılmasına uygun zemin var. Gençlerle yaptığımız görüşmelerle geniş düzlükler olmasına rağmen patenle dolaşmakta zorlandıklarını, sürücülerin patenli gençlerle karşı biraz daha dikkatli olması gerektiğini belirttiler" dedi.

Öztürk ve Yazıcı, "Patenin Gençler Arasında Sağladığı İletişim" konulu çalışmalarını dönem ödevi olarak hocalarına sunacaklarını belirtti.