Büyükşehir Belediyesi, Kazım Karabekir Caddesi’ni iki yönlü genişletip, asfalt yenileme çalışmasını da tamamlayarak, trafiğe tamamen açtı. 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şeride çıkarılan yolda otopark için cepler yapıldı.Kaldırım çalışmalarının devam ettiği, yaya üst geçidinin bakımdan geçirildiği caddenin, refüjünde de yeşillendirme yapılacak

ANKARA - Büyükşehir Belediyesi, Keçiören’in önemli giriş arterlerinden olması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanan ve metro çalışmaları nedeniyle asfaltı bozulan Kazım Karabekir Caddesi’ndeki yol genişletme ve asfalt yenileme çalışmalarını tamamladı. İki yönlü tamamen trafiğe açılan yolda otopark için cepler yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, yolun genişletilerek, 3 er şeritten 4 gidiş 4 geliş olmak üzere toplam 8 şeride çıkarıldığını söyledi.

Kazım Karabekir Caddesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla, Keçiören –Tandoğan yönündeki yol genişletme ve asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından, kaldırım döşenmeye başlandı.

Caddenin Tandoğan – Keçiören yönünde de çalışmalara başlayan ekipler, bozuk asfaltı kazıdı ve yolu 3 şeritten 4 şeride genişletti. Aynı yönde asfalt çalışmasına da başlayan ekipler asfalt serim çalışmalarını tamamladı. ASKİ ekipleri ızgara işlemlerini yaparken, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri de cadde üstünde bulunan yaya üst geçidini tümüyle elden geçirerek bakımını yapıyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Kazım Karabekir Caddesi’nin ilgili bölümünde yol genişletme ve asfalt çalışmasının bittiğini, yol kenarlarında usulsüz otoparkı engellemek amacıyla cep şeklinde otopark alanları yapıldığını, genişletme ve asfalt çalışması yapılan caddede çizgilerin de çekilerek yonun trafiğe açıldığını söylediler.

Kazım Karabekir Caddesi’nde kaldırım çalışmaları hızla devam gereken, refüjde yeşillendirme çalışmaları ise Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından yapılacak.