ANKARA - Keçe sanatçısı Yard. Doç. Dr. Nurgül Begiç’in 16’ıncı kişisel sergisi "İzler" Güvenpark Sanat galerisinde sanat severlerle buluştu. 10 gün boyunca sanat severlerin beğenisine sunulan sergi 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Nurgül Begiç’in 16’ın kişisel sergisi Güvenpark Sanat Galerisinde sanat severlerle buluştu. Begiç’in "İzler" adını verdiği kişisel sergisine Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yanı sıra birçok sanatçı ve sanat sever Türkiye’nin ilk bayan keçe sanatçısını yalnız bırakmadı. Serginin sonunda Belediye Başkanı Lokman Ertürk iki eser satın aldı.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk "Nugül Hocamız. Kazan’ın yetiştirmiş olduğu büyük sanatçılardan. Kazan ilkleri bünyesinde barındırıyor. Satı Kadın Mecliste ilk kadın milletvekilimiz, Nurgül Begiç’te ilk kadın keçe sanatçısı bu açıdan da tebrik ediyorum. Kazan Belediyesi olarak geleneklerimize sahip çıkıyoruz. Sof Kumaşının yeniden gün yüzüne çıkması ve Ankara’nın bir değeri olarak ticari hayatta yer alması için çalışmalar başlattık. Bu desteğimiz keçe için de devam edecek"dedi.

Keçeden yapılmış çeşitli kıyafetlerin yanı sıra, şallar, duvar halısı ve diğer sanatsal çalışmalarla birlikte yaklaşık 50 eserini konuklarına tanıtan Nurgül Begiç "Geleneği modernle birleştirmeye çalışıyoruz. Sergiye ilgi yoğun oldu tüm destekleyenlere teşekkür ediyorum"dedi.