ANKARA - Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi(ÇODAM), okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin uyum sürecini kolaylaştırıp hızlandırmak amacıyla örnek bir çalışma yaptı. Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin(ÜZYEÇDE) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Okula Uyum-Oyunla İletişim" çalışması sayesinde minik öğrenciler müzik eşliğinde oyunlar oynayarak ve drama faaliyetlerine katılarak okula alıştılar.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle bu yıl üçüncüsü yapılan "Okula Uyum- Oyunla İletişim" çalışmalarına günde 4 okuldan olmak üzere, bir haftada toplam 20 okuldan yaklaşık 2 bin 500 birinci sınıf öğrencisi katıldı. Okul bahçelerinde ÇODAM eğitmenlerinin gözetiminde yapılan etkinliklerde minik öğrencilere Hatice Hikmet Oğultürk Kız Meslek Lisesi 11.sınıf öğrencileri de eşlik ettiler. Okul tecrübesi olan büyük öğrenciler ile müzik eşliğinde oyunlar oynayan çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdiler. Minik öğrenciler ayrıca drama faaliyetleri sırasında yeni tanıştıkları arkadaşlarıyla daha yakın iletişim kurma fırsatı da yakaladılar.

ÇODAM, öğrencilerin yanı sıra veliler için de eğitim seminerleri düzenleyerek okula başlama sürecinde dikkat edilmesi gereken konular, çocuklara doğru yaklaşım metotları, sorunlara çözüm yolları ve etkili yönlendirme tavsiyeleri hakkında bilgi verdi. Eğitim sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür eden veliler, çalışmaların devam etmesini isterlerken çocuklarının da bu süre zarfında çok keyifli vakit geçirdiklerine dikkat çektiler.