ANKARA - 1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle Keçiören Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Ankara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün işbirliğiyle deprem tatbikatı yapıldı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye hizmet binası önünde yapılan deprem ve tahliye tatbikatını Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İl AFAD Müdürü Ömer Akbaş da izledi. Siren sesinin duyulması ile birlikte harekete geçen AFAD ekipleri, tahliye ve binanın üst katlarından kurtarma çalışması yaptılar. AFAD ekipleri motorlu libaratör sistemi ile binanın üst katlarına ulaşarak, binada mahzur kalan yaralı personeli tahliye ettiler. Ekiplerin çok kısa süre içerisinde yaptığı tahliye işlemi izleyenlerden alkış aldı.

Bu tür tatbikatların deprem karşısında toplumsal bilincin oluşturulması için yapıldığına işaret eden Nusret Dirim, "Toplumumuzun depreme karşı bilinçli olması gerekiyor. Bu bilinç oluştuğu takdirde olası bir deprem en az hasarla atlatılabilir" diye konuştu.

Tatbikata Keçiören Belediyesi’ne ait AKUT aracı da katıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından tasarlanan AKUT aracı, her türlü afet şartlarına uygun yapısıyla dikkat çekiyor. İki ayrı kısımdan oluşan aracın bir bölümünde arama kurtarma malzemeleri, diğerinde ise AKUT timine ayrılan dinlenme odası bulunuyor. Arama kurtarma malzemeleri içinde şişme yastıktan kesici aletlere, gaz maskelerinden hava kompresörüne kadar gerekli her türlü teknik malzeme yer alıyor. Araçta ayrıca 2 tonluk su deposu, jeneratörler, sabit ağırlıkta 5 ton, tekerlekli araçta 15 tona kadar çekim gücü olan çekme halatı ile su pompası da bulunuyor.