ANKARA - Keçiören Belediyesi Türkiye'de bir ilk olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 7.'sini düzenlemeye hazırlanıyor. Sınırları aşan kardeşlik temasıyla düzenlenen ve 7 yıldır geleneksel olarak devam eden Ramazan Etkinlikleri yine unutulmaz bir Ramazan yaşanmasına vesile olacak.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dünyanın Evi Keçiören" konseptiyle bu yıl aralarında KKTC, Kosova, Afganistan, Irak/Kerkük, Özbekistan, Bosna -Hersek, Sudan, Kırgızistan, Filistin, Tunus, İran, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna/Kırım, Karadağ, Pakistan, Ürdün, Türkmenistan, Batı Trakya'nın bulunduğu yaklaşık 19 ülke Ramazan'da kardeşlik mesajları verecek. Etkinliklere 12 hemşehri derneğinin de katılımı öngörülüyor.

50 SATIŞ STANDI KURULUYOR

Keçiören Belediyesi, etkinliklerin yapılacağı Kalaba Kent Meydanında hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların ürünlerini sergilemesi ve satış yapabilmesi amacıyla her biri 9 m²'lik 50 tane stand kuruluyor. Toplum yararına faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve vakıflar için ise 9 m²lik 13 adet stand ayrıldı.

Keçiören'in güzelliklerini, kültürünü katılımcılara "Keçiören evi" adıyla tanıtan standla birlikte toplam 30 m²lik 7 stand ise şehir ve katılımcı ülkelere tahsis edilecek.

MUSTAFA CECELİ İLAHİLERİYLE SAHNE ALACAK

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri ile Keçiörenliler her gece başka bir ülkenin sanatçıları, sahne gösterileri, eserleri, yemekleri, yöresel kıyafetleri ve özgün kültürleri ile tanışma imkanı bulacaklar. Keçiörenliler dünya ülkelerinin yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinin de yemek kültürlerini, el sanatlarını ve yöresel kıyafetlerini tanıma fırsatı yakalayacaklar.

Açılış programında Mustafa Ceceli ilahileriyle sahne alırken Aşk-ı Reyyan Gösteri de izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak.

25.500 KİŞİYE İFTAR VERİLECEK

"Mahallede iftar var" temasıyla 10 ayrı mahallede iftar sofraları kurulacak, açılış iftarı ile birlikte bu iftarlarla 25.500 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak hazırlıklarla ilgili şunları söyledi; "11 ayın sultanı Ramazanı karşılamaya hazırız. Patentini aldığımız Türkiye'de ilk ve tek olan Uluslararası Ramazan Etkinliklerimizle yine gönül köprüleri kuracak, unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız. Tanıtım stantlarımızda ülkeler ve şehirlerimiz kültürel değerlerini anlatma fırsatı yakalarken, satış stantlarımız da kazancın, bereketin simgesi olacak. Vatandaşlarımız alışveriş yapabilecekler.İftarlarla da yine mahalleleri aynı sofra etrafında buluşturacağız."