ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Keçiören’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği "Sarı Zeybek" konseri ile anıldı. Duygu yüklü muhteşem konserde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirilirken, birçok izleyici gözyaşlarına hakim olamadı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak eşi Hatice Ak ile birlikte katılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da izleyiciler arasındaydı. Keçiörenlilerin büyük ilgi gösterdiği konserde Şef Turgay Coşkun yönetimindeki koro, Sivas’tan Diyarbakır’a İzmir’den Rumeli’ye uzanan zenginlikte bir repertuar ile Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Konser sırasında Ali Şar ve Gökçe Küçükbakar da Sarı Zeybek türküsü ve Fikrimin İnce Gülü şarkısına danslarıyla renk katarlarken, özellikle Ali Şar’ın zeybek oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı.

Ayakta alkışladılar

Programın finali Aşık Mahzuni Şerif’in Atatürk için yazdığı "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" türküsü ile yapılırken, izleyiciler ayakta alkışlayarak türküye eşlik ettiler. Koro sanatçıları da Atatürk’ün fotoğrafının olduğu Türk bayraklarını sallayarak bu güzel tabloyu tamamladılar.

Konserin bitiminde Şef Turgay Coşkun’a ve sunucu Zeynep Köşker’e koro adına çiçek takdim ederek kutlayan Mustafa Ak, "77 yıl önce kaybetmiş olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde bize yaşatmış olduğunuz bu güzel türkü gecesi için teşekkür ediyoruz. İzleyicilerimiz arasında öğretmenler de bulunuyor. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi konserlerimize davet ederlerse kültürümüzü gençlerimize de aktarırız. Gençlerimizi salonlarımızda görmek istiyoruz. Bütün izleyicilerimize buraya kadar geldikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.