ANKARA - Keçiören Belediyesi, tarihimizdeki önemli olaylara dikkat çeken çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Keçiören Belediyesinin Şefkat Mahallesinde yaptığı "Sarıkamış Anıtı" ile Sarıkamış Harekatının 100. yılı ölümsüzleştirildi. Sarıkamış'taki Allahuekber Dağlarında şehit düşen 90 bin askere itafen yapılan çalışmada, karda birbirine sokularak ısınmaya çalışan asker figürleri işlendi. Askerler o dönem kıyafetleri ile tüfeklerine sarılmış bir şekilde tasvir edilirken hareketin 100. yılına da dikkat çekildi.

12 askerin tasvir edildiği çalışma ile Sarıkamış Harekatının izleri Keçiören'e taşınmış oldu. Keçiören Belediyesi tarihi olayları yaşatma adına daha önce de Kartaltepe Kent Ormanı ve Mesire Alanına Çanakkale Destanının 100. Yılı anısına Çanakkale Anıtı yapmıştı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak özellikle gençlerde tarih bilincinin gelişmesine önem verdiklerinin altını çizerek; "Bizler tarihini bilen, okuyan ve araştıran bir nesil yetiştirmeye önem veriyoruz. Tarihi bir milletin hafızasıdır. Tarih bilincinin yaygınlaşması bizlerin geçmişle olan bağlarını kuvvetlendirirken geleceğe daha sağlam temelli hazırlanmasını sağlar. Bizler köklü bir milletiz. Tarih hafızamızı canlı tutmalı ve tarihimizden dersler çıkarmalıyız. Keçiören'de Çanakkale Destanının 100. yılını da Sarıkamış Harekatının 100. yılını da anıtlarla ölümsüzleştirdik." dedi.

Editör: TE Bilisim