ANKARA - KEDEM(Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi) öğrenci ve öğretmenlerinin bir yıllık emeğinin görücüye çıktığı Güzel Sanatlar Sergisi, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı törenle açıldı.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Botanik Parkı’nda düzenlenen sergide KEDEM resim, ebru ve el sanatları atölyelerinde yapılan yağlı boya ve kara kalem resim, ebru, üç boyutlu heykel çalışmalarının yanı sıra geri dönüşüm malzemelerinden üretilen 150 eser yer alıyor.

Tören alanına girerken Çaldıran KEDEM Ankara Seğmen Ekibi’nin gösterisi ile karşılanan Başkan Mustafa Ak, kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Sergi alanında bulunan ebru, resim, el sanatları ve süsleme atölyeleri standlarını da gezen Başkan Ak, KEDEM öğretmenleriyle sohbet etti. Başkan Ak, kamuoyunda engellilerin sorunlarına farkındalık yaratmak için KEDEM öğrencileri ile birlikte işaret dili kullanarak "Sevmek İçin Engel Yoktur" mesajı da verdi. Çocukların ricasını kırmayarak hatıra fotoğrafı çektiren Mustafa Ak, KEDEM tarafından hazırlanan resimli boyama kitaplarını da imzalayarak çocuklara hediye etti.

Başkan Ak daha sonra FTZ Alışveriş Merkezi’nde açılan KEÇMEK İslam Sanatları Sergisi’ni gezerek, öğrenciler tarafından yapılan eserleri inceledi.