ANKARA - Yenimahalle Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde 15 bin aşure dağıttı. Belediye, Muharremi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Grup Saye’nin sahne aldığı programla taçlandırırken, kardeşlik vurgusunu da ön palana çıkardı.

Semah ve sema aynı sahnede buluştu

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Grup Saye’nin semah gösterisi ile start alan etkinlik, lokma duasının okunmasıyla ve Kerbela olayının canlandırılmasıyla devam etti. Semah ve semanın aynı sahnede buluştuğu görsel şölen; birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularına vurgu yaparken, Kerbela şehitlerinin canlandırılarak sahneye aktarılması vatandaşları duygulandırdı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Duygu dolu anların yaşandığı gecede Grup Saye’nin performansından mest olan vatandaşlar Saye ekibini ayakta alkışladı. Gecenin sonunda muhteşem bir performans sergileyen ekibe güzel gösterileri ve dinletileri için çiçek takdim eden Başkan Yaşar, Muharrem ayının İslam peygamberlerinin torunlarına kan ve zulüm ayı olduğunu söyledi.

"Kerbela, biz inanlar için ibret vesilesidir"

Yaşar, "Muharrem ayının onuncu günü Kerbela’da Peygamber torunu İmam Hüseyin ve ailesine zulmedilerek 72 mensubu şehit edildi. Peygamberimizin torunu, Allah’ın kılıcı Hazreti Ali’nin biricik evladı İmam Hüseyin’in şehit edildiği toprakların adıdır Kerbela. Kerbela, Müslümanlar için başlı başına bir derstir ve Yezid ordusunun peygamber evlatlarına mezar ettiği topraklara verilen addır. Sadece tarihsel bir olay değildir Kerbela, biz inanlar için ibret vesilesidir" dedi.

"Ayrışarak değil birleşerek güçlü olabiliriz"

"Günümüzde dünyanın her yerinde Kerbelalar yaşanmaktadır" diyerek zalimlerin mazlumlara zulmettiğini belirten Yaşar, "Bugün de her yer Kerbela. Yezid bir değil bin tanedir. Biz Türk Ulusu olarak Hünkar Hacı Bektaş Veli ile Yunus Emre, Mevlana, Dadaloğlu, Pir Sultan ve Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir bütünüz. Ayrışarak değil birleşerek güçlü olabiliriz. Muharrem ayı, birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu simgeleyen kutsal bir ayımızdır. Muharrem bütünlüğümüz bozulduğunda çekilebilecek acıları Kerbela’yı, aşure ise birlik ve beraberliğimizin, farklılıklarımızın birlikte olduğunda tatlılığını anlatıyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Yaşar, kendi elleriyle vatandaşa aşure ikram etti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Tekin Bingöl, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, Gençlik Kolları ve muhtarlar da katıldı.

Yaşar, program bitiminde salonu dolduran vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Başkanın elinden aşurelerini alan vatandaşlar Yaşar’a teşekkürlerini dile getirerek, hatıra fotoğrafı da çekildi.

Editör: TE Bilisim