Haber Merkezi -  İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, kuyumcuların kesme altın alımı ve satımı yapmayacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Atayık, bazı yayın organlarında yer alan "81 ildeki kuyumcular kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı" şeklindeki iddiaların ardından yazılı açıklama yaptı.

Karmod deprem bölgesine hafif çelik yapıdan banka şubeleri inşa ediyor Karmod deprem bölgesine hafif çelik yapıdan banka şubeleri inşa ediyor

Kaynağı belirtilmeden paylaşılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Atayık, üzerinde, üretici rafineri ve kuyumcu firmasına ait isim veya logo, ayar ve taklit edilemeyen özel güvenlik desenleri bulunan çekili has/çekme altınların alınıp satılmasında bir kısıtlama olmadığını belirtti.

İKO Başkanı Atayık, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Konuya ilişkin olarak yapılan araştırma sonucunda bu haberin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün 'Kıymetli Maden Takip Sistemi' projesinden hareketle yazıldığı, ancak eksik bilgi nedeniyle böyle bir yanlış algıya yol açtığı düşünülmektedir. Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bu haberin doğruyu yansıtmadığı, çekili altınların kıymetli maden takip sisteminin dışında olduğu bilgisine ulaşılmıştır."

Editör: Haber Merkezi