ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında, "Kıbrıs'ta bir fırsat penceresi var, görüşmeler yoğun şekilde devam ediyor. Türkiye ve Yunanistan olarak Kıbrıs'taki müzakerelere pozitif katkıda bulunma noktasında ortak bir yaklaşımımız var" dedi.

Türkiye ile Yunanistan'ın Suriyeli mülteciler gibi Suriye sorununun mağdurları olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Biz de bir mağdur olarak yani bütün bu sorunlardan etkilenmiş taraf olarak bugün aldığımız kararlar çerçevesinde ikili bir teknik çalışma yürüteceğiz. Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Türkiye'de. Ege'de alınabilecek tedbirleri ele alıyor muhataplarıyla. Bu konuda daha düzenli bir istişare olacak. Ayrıca ilgili bakanlıklarımızın katılımı ile bir ikili mekanizma, bir çalışma grubu da oluşturacağız. Böylece yapılabilecek ve atılabilecek adımları önceden görüp, insani trajediyi engellemek konusunda da büyük bir gayret içinde olacağız" şeklinde konuştu.

ÇİPRAS, FENER RUM PATRİKHANESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

 Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti.

Patrikhane kapısında yetkililer tarafından karşılanan Çipras'ın ziyareti, 1 saat 20 dakika sürdü. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Çipras, buradan ayrıldı.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Patrik Bartholomeos, görüşmede göçmenlerin durumunun ele alındığını, Yunanistan ile ilişkiler ve dinler arası diyalog konularında fikir teatisinde bulunulduğunu söyledi.

Çipras'ın Başbakan olmadan önce de birkaç kez Patrikhaneyi ziyaret ettiğini belirten Bartholomeos, "Atina'da da buluşmuştuk. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Bu çok zor görevinde başarılar diledim. Ankara'ya umutlu gidiyor. İnşallah herşey barış ve karşılıklı anlayış, karşılıklı saygı içinde çözülür" diye konuştu.

Ruhban okulunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine ise Bartholomeos, "O her zaman bekliyor" dedi.

Editör: TE Bilisim