ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Türkiye’nin milli bir muhalefete ihtiyacı olduğu’ sözüne "Lafa bakın, Davutoğlu millinin ne anlama geldiğini biliyor mu? Milletinin, ülkesinin çıkarlarını savunmaktır milli olmak. Türkiye’yi pazarlamak değildir." diye tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca AK Parti'nin terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir parti olduğunu savunarak, Türkiye'nin bu sürece nasıl getirildiğini aktardı.

TBMM grup toplantısında iktidarın tabiatı tahrip eden uygulamalarından söz eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun milli muhalefet ifadesine karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, "Milli bir hükümetiz diyor. Milli muhalefete de ihtiyaç duyuyoruz. Lafa bakın, Davutoğlu millinin ne anlama geldiğini biliyor mu? Milletinin, ülkesinin çıkarlarını savunmaktır milli olmak. Türkiye’yi pazarlamak değildir. Türkiye’yi dünyadan soyutlamak değildir milli olmak. Türkiye’ye dünyada itibar kazandırmak demektir. Hangi millilikten söz ediyorsunuz?"

"Sözde milli hükümete soruyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, durup dururken ‘kardeşim’ dedikleri Esad’a niye birden bire saldırdıklarını sordu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi savaşa sokmak istediklerini söyleyerek, "Eğer sen millilikten söz ediyorsan savaş çıktığında kendi çocuklarını gönderiyorsan ben sana o zaman milli diyeceğim. Kimse bizim milliyetçiliğimizi test edemez. Biz milliyetçiliğimizi Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağlarına yazan bir partiyiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Mart 2011’de durup dururken Esad ile kavga etmeye başladıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Sen neden ihvanı kabul etmiyorsun, hükümette neden yer vermiyorsun? Bütün İslam dünyasını biz yöneteceğiz dediler, yanlış yol olduğunu söyledik. 'Ortadoğu bataklığına girmeyin' dedik. Suriye’ye TIR'larla silahlar gönderdiler. Ne kadar cihatçı örgüt varsa tamamı, Türkiye üzerinden Suriye'ye girdiler. Sonra IŞİD, 70 ilden militan toplamaya başladı ve tamamı bu hükümetin gözleri önünde gerçekleştirildi. Vahhabilik aldı başını gitti. Bunlar da her türlü çanağa ortam hazırladılar. Suriye’de kan aksın, yeter ki Esad gitsin. Suriye’nin iç işine neden müdahale ediyorsun? Bu politikanın adı gayri milli politikadır; bir iktidarın çıkarlarına hizmet eden; bir ülkeye hizmet eden politikalar değil."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’na Falih Rıfkı Atay’ın ‘Zeytin Dağı’ adlı kitabını okumasını tavsiye etti. Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu bataklığının bütün ayrıntıları o kitapta var. Türkiye neden Ortadoğu bataklığının dışına çıkmıştır, orada bütün bu ayrıntıları görürsün." dedi.

KILIÇDAROĞLU:İRAN-TÜRKİYE YAKINLAŞMASI BÖLGESEL KONULARIN ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İran ve Türkiye’nin yakınlaşmasının bölgesel konuların çözümüne yardımcı olacağını söylediği bildirildi. Ankara'daki görev süresi dolan İran Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na veda ziyaretinde bulundu.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre Kılıçdaroğlu, iki önemli uygarlık sahibi İran ve Türkiye arasındaki yakın işbirliğinin bölgesel sorunların çözümüne yardımcı olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, İran ve Türkiye'nin bölgenin iki büyük devleti olarak önemine dikkat çekti ve her iki ülkede de tüm gruplar, partiler ve siyasi akımların ilişkilerin gelişmesi yönünde kendi çabalarını artırmaları zaruretini vurguladı.

Bikdeli de İran dışişleri bakanı yardımcısı Rahimpur ve beraberindeki heyetin son Ankara temasları ve Türkiye dışişleri bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin sonuçlarını açıklayarak, bu görüşmede siyasi, ekonomik ve kültürel alanlar başta olmak üzere mevcut ikili ilişkilerin tüm boyutlarda geliştirilmesi, özellikle bölgesel sorunların giderilmesi amacıyla iki ülke arasında gerekli koordinenin sağlanması konusunda yeni bir fasıl başlatıldığını bildirdi. Bikdili ise İran ve Türkiye'nin kalıcı bir kalkınma doğrultusunda birbirlerinin tamamlayıcısı rolü ifa edebileceklerini ve kendi aralarındaki uyum sayesinde bölgesel ve uluslararası olaylar üzerinde etkili olabileceklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim