ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son anketlere göre partisi CHP'nin oy oranının yüzde 29'a yükseldiğini ifade etti. Artan terör olaylarına da değinen CHP lideri hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, son dönemde artan terör saldırılarını hatırlatarak hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

1 Kasım seçimleri için iddialı konuşan Kılıçdaroğlu, son anketlere göre CHP'nin oy oranının yükseldiğini söyledi.

Oy oranlarının yüzde 29'a ulaştığını söyeleyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş çıkış arıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu "Oyumuzun yükseleceğine inanıyoruz ve güveniyoruz. AKP, ülkeyi yöneten değil, ülke için sorun yaratan bir parti konumunda. MHP, seçim sonrası dahil olmak üzere her şeye ‘hayır’ diyen bir parti. HDP, ülkeyi yönetme değil, barajı aşma telaşında, denklemin dışında tutulan bir parti. Geriye bir parti kalıyor, o da CHP. CHP, bütün siyasi partilerle ve taraflarla rahatlıkla görüşen parti" diye konuştu.

"PKK'nın güçlenmesinin tek nedeni var"

Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, son dönemde artan terör saldırıları da vardı. Hükümeti sert ifadelerle eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bugün bakmayın milliyetçi söylemlerle tozu dumana katıyorlar. Milliyetçiliği ayaklar altına bunlar aldılar. Şimdi kalkmışlar milliyetçilik taslıyorlar. PKK bu kadar güçlendiyse, bunun tek nedeni var; AKP’nin PKK’nın sırtını sıvazlaması. PKK, mahkemeler, vergi daireleri, askeri alma daireleri kurduğunda, bu hükümet yok muydu? PKK’nın bölgede gelişip serpilmesi AKP sayesindedir."

Seçim güvenliği tartışmaları

Seçim güvenliği tartışmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Oyların kullanılacağı yer belli. Buralarda gerekli güvenlik önlemlerini almak, vatandaşın sandığa rahatlıkla ulaşmasını sağlamak hükümetin sorumluluğunda" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim