KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir de geleneksel çocuk oyunları etkinliği gerçekleştirildi.

"Ahi Baba" olarak anılan Mustafa Karagüllü, vefatının 6. yılında Kırşehir'de anıldı "Ahi Baba" olarak anılan Mustafa Karagüllü, vefatının 6. yılında Kırşehir'de anıldı

Kaman Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kaman Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği geleneksel etkinlikler final müsabakalarının ardından sona erdi.

Kaman Spor Salonu'ndaki final müsabakalarında yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top ve tombik oyunlarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Nurullah Kaya, geçmişten gelen ve şimdilerde unutulmaya yüz tutan bu tarz oyunların yaşatılması gerektiğini belirterek, "Şimdilerde çocuklarımız teknoloji bağımlısı olmaya doğru ilerliyor. Çocuklarımızı teknolojinin zararlı alışkanlıklarından uzak tutmak için geçmişte bizlerin de severek oynadığı bu oyunları çocuklarımıza oynatmalıyız." ifadesini kullandı.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Kaman Belediye Başkanı Emre Demirci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cengiz Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: aa