ANKARA - Yaz kış Yenimahalle’yi süsleyen yüzbinlerce rengârenk çiçeğin yetiştirildiği Yenimahalle Belediyesi’nin Yakacık’taki seralarında kışlık çiçekler toprakla buluşmaya başladı. 4 mevsim üretimin devam ettiği seralarda kış ayları için 300 bin çiçek hedefleniyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kış dönemi boyunca yetiştirilen begonya ve kadife çiçekleri bugünlerde ilçenin parklarını süslerken, serada kış için hummalı bir çalışma başladı. Daha şimdiden 60 bin adet süs lahanası saksılardaki yerini aldı.

Her bir çiçeğe ayrı ilgi

Mevsimlik çiçeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlaması için toprak hazırlığı da serada yapılıyor. Yanmış elenmiş gübre, ponza taşı, torf ve perlitle harmanlanan toprak ile bitki kök gelişiminin iyileşmesi sağlanıyor. Aynı zamanda çiçeklere kök gelişimini dengelemek ve hızlandırmak amacıyla NPK ve demir içeriğiyle hazırlanan vitaminler veriliyor. Harmanlanmış toprakla Yakacık’ta filizlenmeye bırakılan tohumlar sulanıyor, filizlenenler tek tek hazırlanmış saksılara yerleştiriliyor. Şimdilerde 60 bin süs lahanası canlanmaya başlarken, Eylül ayı itibariyle 180 bin adet Hercai Menekşe, Ekim ayı başında da 20 bin Çin Karanfili, 20 bin Hüsnü Yusuf ve 20 bin adet Aslanağzı toprakla buluşacak.