Kazan Gülnaz-İbrahim Güngör Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretimi Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin bir ayda hazırladığı el emeği göz nuru dev Türk Bayrağı Diyarbakır'a gönderilmek üzere Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e teslim edildi.

Kazan Gülnaz-İbrahim Güngör Tara Kız Meslek Lisesi öğrencileri anneler günü nedeniyle bir program düzenledi. Programa Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutan vekili Hv. Ab. Tarkan Bayırdır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Öğrencilerin anne sevgisini konu alan tiyatro, şiir ve skeçlerden hazırladığı çeşitli gösteriler, seyircileri güldüren gösterilere sahne oldu. Programın sonunda öğrencilerin hazırladığı sürpriz ise tüm davetlileri duygulandırdı. "Öğretmenleri eşliğinde 10 öğrenci tarafından 4.5 / 6.75 metre boyutunda dev Türk Bayrağı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölücü terör örgütlerine karşı mücadele eden asker ve polislere ulaştırılmak üzere bir ayda hazırlandığı" anons edildiğinde salonda duygusal anların yaşanmasına sahne oldu. Dev Türk Bayrağı Diyarbakır Valiliği’ne ulaştırılmak üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e teslim edildi.

Kazan, milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin en iyi şekilde temin ve tesis edildiği bir ilçe. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesini de bugün vermiş olduk. Diyarbakır´dan Kazan’a gönül köprüsü kurmuş olduk. Vatanı, milleti, bayrağı için gözünü kırpmadan terörle mücadele eden ve her türlü riski göze alan, olağanüstü fedakarlık gösteren güvenlik kuvvetlerimize Kız Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin yaptığı paha biçilmez çalışma bizleri çok duygulandırdı. Dev Türk Bayrağını bugün Diyarbakır´a Mehmetçiğimize, polisimize askerimize moral olsun diye göndereceğiz. Öğrencilerimizin yaptığı bu çalışmadan dolayı kutluyorum"dedi.

Okul Müdürü Aylin Yıldırar "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşananlar Bizim de içimizi sızlatıyor. Biz de neler yapabiliriz diye düşündük. Böyle bir armağanın, bir eşi daha olamayacağını düşünerek büyük bir Türk bayrağı hazırladık. Bugün bunun haklı gururunu yaşıyoruz. İnşallah Diyarbakır’a tez zamanda ulaşır ve Diyarbakır semalarında dalgalandığını görürüz"dedi.
Editör: TE Bilisim