ANKARA -  CHP sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK ardından basın toplantısı düzenledi. Koç, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen ve  şehitler ve yaralı askerlerin olduğu mayınlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koç, konuşmasından şunları söyledi; "Bu ülke bizim bu ülke hepimizin, kardeşçe, inadına yaşama iddialarımızı yüksek sesle dile getirmek zorundayız. Onların döşedikleri mayınlara rağmen bu ülkeye barış mutlaka gelecek. Her zamankinden çok daha fazla kararlıyız bugün. Bu ülkede terörden medet umanlar, yıkımdan, kaostan her türlü rantı sağlamaya çalışanlar var.

"Temel sorumlunun kim olduğunu biliyoruz"

Bu olayların temel sorumlusunun kim olduğunu biliyoruz. Kimin bu kandan temel sorumlu olduğunu milletimiz de biliyor. Bugün çok şey söylenebilir, ancak biz yaşadıklarımıza büyük bir açıdan bakmak zorundayız. Hepimizin siyaset sorumluluğu ile hareket etmemiz geren günlerden geçiyoruz. Devlet ve siyaset kademelerindeki rolleri, pozisyonları ne olursa olsun hiç kimse bugün yorum yapmak istemiyoruz.Söylenecek çok söz var ama bugün günü değil. Bu acı olayın üzerinden 24 saat geçti, kaç şehit verdiğimizi resmi ağızlardan öğrenememiş durumdayız. Türkiye yönetilemiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın dünkü tutumları için söylenecek çok ağır sözler olmasına rağmen bugün siyasette polemik günü değil dedik.

"Bizim önerilerimiz küçümsendi"

Sorun belli, biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız. Her adımda önce Türkiye dedik. Kendimizi, partimizi asla düşünmedik. Türkiye'nin çıkarlarını düşündük. Türkiye'nin toplumsal barışının sağlanması için en tutarlı tutumu öneren parti CHP olmuştur. Türkiye bugün CHP'nin bu önerilerini dinlemediği için bu sorunları yaşıyor. Bizim önerilerimiz iktidar partisi tarafından küçümsendi.

"Bölgede bazı şehirler cephanelik durumunda idi"

Vatandaşlarımızın da şunu görmesini istiyoruz. Bu dönemde bölgedeki bazı şehirler adeta cephanelik haline getirildi. Mevcut cumhurbaşkanı da bunu bildiğini açıkça itiraf etti.

Bütün bunlara rağmen bu ülkede bir sorun varsa ve CHP'nin katkı vermesi gerekiyorsa biz bu katkıyı vermeye bugün de hazırız. Akan kanın durması için hangi adım atılacaksa her adımı atmaya hazırız.