CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Türkiye'nin düzlüğe çıkması için herkes aralardaki farkları bir kenara bırakarak geniş bir düzlemde uzlaşabilme kültürünü de ortaya koymak durumunda" dedi.

CHP Kazan İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Koç, partililerle sohbet etti. Koç, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, milletin sorunların çözümü noktasında 7 Haziran'da bir tercihte bulunduğunu söyledi.Bunun iyi okunması gerektiğini belirten Koç, "Tabii ki iktidar partisinin iktidar olabileceği sayının altında çıkmasından çıkaracağı dersler var ama muhalefet partisine verilen mesajların yorumlanması önemli. Bu çerçevede CHP verilen mesajı okumuştur. Diğer muhalefet partilerinin de Türkiye'de yaşanan sürecin 7 Haziran'daki sonuçlarını iyi okuması gerekir" diye konuştu.Muhalefet partilerinin aldıkları oy oranı ile milletin taleplerini birleştirerek sonuç çıkarmaları gerektiğini anlatan Koç, şunları söyledi:

"TBMM Başkanlık Divanı oluştuktan sonra zaten resmi süreç başlayacak. Bu çerçeve içerisinde çözümsüzlüğün adresi hiçbir zaman CHP olmayacak. Türkiye'nin düzlüğe çıkması için herkes aralardaki farkları bir kenara bırakarak geniş bir düzlemde uzlaşabilme kültürünü de ortaya koymak durumunda. Zaten demokrasinin özü bu; bir uzlaşma kültürü."