ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Geçmiş yıllarda 29 Ekim'i hatırlamayanların seçim nedeniyle bu yıl nedense 3-4 gün tatil anlayışı ile hareket ettiklerine tanık oluyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar, inadına hepimiz sandığa gideceğiz, tatil yok, oy var" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Koç, Siteler'de çalışan işçilerle bir araya gelerek sohbet etti."Gereksiz bir seçim için ülkenin zamanının, kaynaklarının heba edildiğini" savunan Haluk Koç, iktidarın "Bize oy verin, istikrar gelsin" dediğini anımsattı.

 Koç, "13 yıldır tek başına sağlayamadığın istikrarı şimdi mi sağlayacaksın? Millet buna inanır mı sanıyorsunuz? Geçiniz bunu, bu söylemlere milletin karnı tok" ifadelerini kullandı."İktidarın, Ankara Garı patlamasındaki siyasi sorumlulukları görmezden geldiğini" ileri süren Koç, şunları kaydetti:"İstihbarat zafiyeti, tedbir açıkları apaçık ortada. Genel Başkanımızın Başbakanı ziyareti, sorumluluklarını paylaşma değil, milletin umutsuzluğunu bir nebze olsun giderme mesajıdır. Çünkü buna o günlerde ihtiyaç vardı. Bakın açık söylüyorum; Eğer 1 Kasım'da bu anlayış yeniden yetki alırsa, bırakın istikrarı, Türkiye daha çok karışır. Bizim siyasette temel ilkelerimiz vardır; inanç işini siyasetin dışında tutarız. Yine biz kimsenin köküne, kökenine karışmayız. Efendim ama 'o öyle, bu böyle.' Yapmayın bunu, kimse ağaç kovuğunda doğmadı."

"Çocuklara huzurlu ve barış içinde bir gelecek bırakmanın asli görev olduğunu" belirten Koç,  şu değerlendirmelerde bulundu:"1 Kasım seçiminin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine denk gelmesinin, AKP iktidarına da 29 Ekim'i hatırlatmış olmasından elbette mutluyuz. Geçmiş yıllarda 29 Ekim'i hatırlamayanların seçim nedeniyle bu yıl nedense 3-4 gün tatil anlayışı ile hareket ettiklerine tanık oluyoruz. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar, inadına hepimiz sandığa gideceğiz, tatil yok, oy var."