ANKARA  - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Memur-Sen'in de sorumlu olduğu yer iktidar partisi değil, memur ve emeklileridir. Bu konfederasyonun yaptığı yanlışın sorumluluğundan kaçmak gibi bir şansı da, lüksü de yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Memur-Sen'in 2013 toplu sözleşmesinde karara bağlanan 2015 enflasyon farkı hükmünü değiştirdiğini geçen ay fark ettiklerini anımsattı. Aradan geçen sürede Memur-Sen yetkililerinin iddiaları reddetmek yerine, kendilerine hakaret ettiğini öne süren Koncuk, şunları belirtti:

"Türkiye Kamu-Sen olarak hırs, ego ve ihtirasla hareket etmiyoruz. Bütün amacımız ve çabamız kalem oyunlarıyla birilerine yaranmak üzere memur, emekli ve aileleriyle birlikte dar ve sabit gelirli kesimi oluşturan 20 milyon vatandaşımızın haklarının ellerinden alınmasını engellemek üzerinedir. Bu bakımdan birlikte hareket etmenin, mücadelenin gücüne inanıyor, bu yolda doğru, dürüst ve kararlı olmanın önemine vurgu yapıyoruz. Bu düşünceler ışığında her kim olursa olsun, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere var olduklarını iddia eden muhataplarımızdan sendikacılık adına, hukuk adına, adalet adına beklentilerimiz var. Biz, inkar değil itiraf, ihanet değil sadakat, ahmaklık değil feraset bekliyoruz."

Ortalama 2 bin 400 lira maaş alan memurun ve bin 500 lira aylık alan emeklinin hayallerinin ve umutlarının birtakım kişisel hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini vurgulayan Koncuk, şunları ifade etti:

"Fakirin, fukaranın rızkını pazarlık masalarında koz olarak kullanmak, hak verip mevki ve mevzi kazanmak ne sendikacılığa, ne de insanlığa yakışan bir davranıştır. Memur-Sen, tarihi hata yapmış, memur ve emeklilerimizin maaşının yüzde 1,8'inin çalınmasına yol açacak uygulamaya imza atmıştır. Türkiye Kamu-Sen olarak bu hatanın düzeltilmesi için sorumluluk alarak yargıya başvurduk. Memur-Sen'in de sorumlu olduğu yer iktidar partisi değil memur ve emeklilerimizdir. Bu konfederasyonun, yaptığı yanlışın sorumluluğundan kaçmak gibi bir şansı da, lüksü de yoktur."

Koncuk, Memur-Sen yetkililerini yaptıkları hatayı kabul etmeye davet etti.