Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; konut fiyat endeksi şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,2, önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 oranında yükseldi. Ankara’da konut fiyatları yıllık bazda 72,9, İstanbul’da ise yüzde 45,6 arttı. Bununla birlikte, Ankara'da ortalama metrekare fiyatı 24 bin 918 TL'ye, İstanbul’da ise 45 bin 420 TL'ye çıktı.

Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksi (KFE) verilerini paylaştı.

Buna göre, söz konusu ayda bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,3 yükseldi. KFE, reel olarak ise yüzde 5,1 oranında düşüş gösterdi.

Ankara'da konut fiyatlarında yüzde 72,9 artış yaşandı!

Ankara'da aynı ayda konut fiyatları yıllık bazda yüzde 72,9 arttı. Aylık olarak yüzde 2 yükseliş yaşanırken, ortalama metrekare fiyatı 24 bin 918 TL'ye çıktı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe ve heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gültepe ve heyetini kabul etti

Ankara'yı yüzde 57,4 yıllık artışla İzmir takip etti. İzmir'de aynı dönemde konut fiyatlarındaki aylık artış, yüzde 1,6 olarak kaydedildi.

Öte yandan, İzmir'de ortalama metrekare fiyatı 36 bin 65 TL olarak gerçekleşti.

Editör: Esin Özdemir