Haber Merkezi - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gelecekte Avrupa ülkeleriyle yeni temellerde ilişki kuracaklarını kaydederek, "Her halükarda Avrupalılar ile ne şekilde birlikte yaşayacağımız konusunda anlaşmamız gerekecek" dedi. 

Sözcü Peskov, başkent Moskova'da güncel konulara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Rusya'da mart ayında yapılan devlet başkanı seçimi sonuçlarını tanımama yönünde karar kabul etmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Bu, dikkate alacağımız karar değil. AP, uzun zamandır Rus düşmanlığı benimseyen sağlam ve tutarlı pozisyon sergiliyor" ifadelerini kullandı. 

Peskov, Rusya ile Avrupa arasındaki ilişkiler hakkında ise şöyle konuştu: 

İsrail'in Al Jazeera kararına uluslararası basın birliklerinden tepki İsrail'in Al Jazeera kararına uluslararası basın birliklerinden tepki

"Ukrayna'da özel askeri operasyon er ya da geç başarıyla sonuçlanacak. Her halükarda Avrupalılar ile ne şekilde birlikte yaşayacağımız konusunda anlaşmamız gerekecek. Bu anlaşmaların yeni ilişki biçimlerine göre olacağı açıktır. Artık eskisi gibi ilişki kurmak mümkün olmayacak ve bunu Rusya'dan özellikle kimse istemeyecek. Avrupalıların bize yönelik davranışları ile ilgili büyük deneyimimiz var. İlişki kurarken her zaman bu deneyimi dikkate alacağız. ​​​​Fakat yine de coğrafi olarak birbirimizden uzaklaşmayacağız. Bu nedenle her halükarda yeni temellerde ilişki kurmamız gerekecek."

Editör: Haber Merkezi