ANKARA - Gerçekleştirdiği etkinlikler ve verdiği eğitimlerle Yenimahallelilerin takdirini kazanan Yenimahalle Belediyesi anaokullarının 3-6 yaş arası minikleri, Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 77’inci yılında Anıtkabir’de andı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Batıkent Anaokulu, Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Anaokulu ve 80. Yıl Anaokulu öğrencileri 10 Kasım öncesinde ellerinde bayraklarla aslanlı yoldan geçerek Ata’nın huzuruna çıktı.

Öğretmenlerinden Anıtkabir’in ve Atatürk’ün hikâyelerini dinleyen çocuklar mozolenin önünde hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

Meraklı gözler hiçbir detayı atlamadı

Çocuklar, kendilerinin hazırladığı çiçeği mozoleye bıraktıktan sonra İstiklal Marşı’nı okudular. Askerlerin nöbet değişimini merakla izleyen minik gözler, asker selamıyla da askerleri selamladılar. Anıtkabir, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde geçmişe yolculuk yapma fırsatı yakalayan minikler, eğitmenleri eşliğinde Cumhuriyet’in kazanımlarının canlı tanığı oldular.

Anıtkabir’de duygu dolu anlar yaşayan çocuklar ve eğitmenleri Atatürk tişörtleriyle Atalarına duydukları saygıyı bir kez daha gözler önüne serdiler.

Kendilerine çağdaş Cumhuriyet yönetimini armağan eden Atatürk ve çalışma arkadaşlarına büyük saygı duyan minikler, müzedeki eşyaları da uzun uzun incelediler.
Editör: TE Bilisim