İSTANBUL  - Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta erteleme maçında bugün sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Ligde 20 Mart'ta oynanması gereken ancak güvenlik nedeniyle ertelen derbi, bugün Türk Telekom Arena'da yapılacak. Karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.

Süper Lig'de 27 maçta 10 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 yenilgi alan Galatasaray, topladığı 40 puanla, 7. sırada yer alıyor. Gösterdiği performansla şampiyonluk yarışının uzağında kalan sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe derbisini kazanmanın hesabını yapıyor.

Üç oyuncudan iyi haber

Derbi öncesinde Galatasaray’da sakatlıkları bulunan 3 oyuncudan iyi haber geldi.

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor maçlarını kaçıran yıldız oyuncu Wesley Sneijder, takımla çalışmalara başladı. Sakatlığı bulunan ve 4 lig maçında forma giyemeyen Sabri Sarıoğlu’nun yanı sıra son iki müsabakada takımdan ayrı kalan Selçuk İnan da takımla çalışmalara katıldı.

Sakatlıkları ve cezalılar nedeniyle uzun süredir kadro sıkıntısı çeken Galatasaray’da bu üç oyuncunun bugün forma giymesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig’de son iki haftada birer beraberlik ve yenilgi yaşayan Fenerbahçe, bugün Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak.

Sarı-lacivertliler, güvenlik gerekçesiyle 26. haftadan ertelenen derbide Türk Telekom Arena’da sarı-kırmızılılara konuk olacak.

Süper Lig’de 27. haftada Osmanlıspor’la golsüz berabere kalıp 28. haftada Torku Konyaspor’a deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı şampiyonluk yarışında önemli kayıplar yaşadı.

Fenerbahçe, Türk Telekom Arena’dan puan çıkaramazsa 2015-2016 sezonunun son 6 maçı öncesi, 66 puanlı lider Beşiktaş’ın 6 puan gerisine düşecek.

Van Persie takıma döndü

Fenerbahçe’de geçen hafta antrenmanlara katılmayan ve bu nedenle Konya’ya götürülmeyen Hollandalı oyuncu Robin van Persie, derbide forma giyebilecek.
Editör: TE Bilisim