HAVANA  - Küba'nın eski devrimci lideri Fidel Castro, 50 yıl önce iktidara getirdiği Küba Komünist Partisinde veda konuşması yaptı.

Kardeşi Raul Castro'nun parti liderliğine yeniden seçilmesinin ardından partililere veda eden Fidel Castro, artık 90 yaşında olduğunu hatırlattı.

"Hayatımın sonlarına yaklaşıyorum" ifadesini kullanan Castro, partililerden fikirlerini yaşatmaya devam etmelerini istedi.

Fidel Castro "Yakında herkes gibi benim de zamanım gelecek ancak Kübalı komünistlerin fikirlerine tutku ve onur ile emek harcanırsa, insanlığın ihtiyacı olan materyal ve kültürel malzeme üretilebilir." şeklinde konuştu.

"Bu salonda yapacağım son konuşmalardan biri olabilir." diyen Castro, parti üyelerinden Latin Amerika ve dünyaya Küba halkının zafere ulaşacağını anlatmalarını istedi.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun 5 yıl daha Küba Komünist Partisi liderliğini sürdüreceği açıklanmıştı. Halihazırda partinin hem lideri hem de genel sekreteri olan Raul Castro'nun devlet başkanlığı görevi 2018'de sona erecek.

Eski Küba lideri Fidel Castro, sağlık sorunları nedeniyle yönetimi 2006’da kardeşi Raul Castro’ya devretmişti. Ülkede 2013 yılında yapılan seçimlerde beş yıllığına ikinci kez başkan seçilen Raul Castro, bir sonraki seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı.